Humanitas Maatjes (Achterhoek) initieert met partners Grand Hotel Welzijn

Het initiatief richt zich op mensen van 20 tot 60 jaar in de Doetinchemse wijken Noord, Overstegen en Schöneveld, die in een sociaal isolement zitten. Zij worden uitgenodigd om samen in beweging te komen om zo het isolement te doorbreken

Humanitas Maatjes (Achterhoek) hebben zich onlangs onder de noemer Grand Hotel Welzijn samen met Laborijn, De Stadskamer, VV Doetinchem en Vitaal op Weg sterk gemaakt voor maatjeswerk. Mensen die in een sociaal isolement zitten, worden geholpen om samen in beweging te komen. Het doel is om ze te activeren en deel te laten nemen aan allerlei activiteiten, zoals samen sporten, interesses delen of samen gezond koken en eten.

Vanwege de coronamaatregelen kon de eerste activiteit helaas niet doorgaan. In plaats daarvan heeft een grote groep vrijwilligers 350 cadeaupakketten uitgedeeld. In het pakket zitten verse groente voor een gezonde soep, een programma met activiteiten waar men aan kan deelnemen (zoals online spelletjes en koffiemomenten), een informatiepakket over sociaal isolement en contactgegevens zodat iedereen weet dat er altijd iemand voor ze klaarstaat.

#zorgvoorelkaar

Terug naar het nieuwsoverzicht