Welkom op de website van Humanitas Deventer en Voorst

Onze vrijwilligers helpen mensen graag om iets aan hun situatie te veranderen vooral op het gebied van Gezinsondersteuning  en Eenzaamheid.

CONTACT

Activiteiten

Jongerenmaatjes Match

Jongerenmaatjes Match helpt bij lastige situaties thuis, op school of in je vrije tijd. Misschien voel je je af en toe wel eens onzeker. Je maatje trekt een jaar lang met je op, is er voor jou en geeft je steun. Voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar in Deventer en Voorst.

Steun bij Verlies en Rouw

Rouwen kost veel energie, soms meer dan je hebt. Steun bij verlies en rouw van Humanitas Deventer en Voorst helpt. Betrokken vrijwilligers, opgeleid en vaak ook ervaringsdeskundig, bieden een luisterend oor en tonen begrip. Zo ontstaat de veiligheid voor een waardevol, vertrouwelijk gesprek.

Steungezinnen

Bij Humanitas Steungezinnen worden kinderen tot en met 14 jaar opgevangen als ouders door omstandigheden tijdelijk overbelast zijn. Het steungezin zorgt ervoor dat ouders weer op adem kunnen komen.

Home-Start

Ben jij ouder? En heb je weleens behoefte aan ondersteuning? Home-Start helpt je. Voor ouders van en / of voor kinderen tot en met 14 jaar in Deventer en Voorst.

Activiteiten en nieuws

Maatjes Match & Connect

Wil je als nieuwkomer graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar het lukt je nog niet om contacten te leggen of je weet niet goed hoe? Je maatje van Match & Connect helpt je daarbij.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een goede omgangsregeling af te spreken? Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan kunnen we je via de Begeleide Omgangsregeling helpen.

Waarom mensen geen hulp zoeken

Veel mensen hebben te kampen met situaties of omstandigheden waar ze alleen niet uitkomen. Zoals in het geval van verlies van een dierbare of verlies door ontslag, scheiding, schulden of gezondheidsproblemen. Waarom zoeken ze geen hulp?

Rouwwandelingen zijn gestart

Steun bij verlies en rouw van Humanitas Deventer en Voorst , met betrokken vrijwilligers opgeleid en vaak ook ervaringsdeskundig, organiseert wandelingen voor lotgenoten in rouw.