District Noord

Gezamenlijke activiteiten

Smakelijk Lezen

Met deze campagne wil District Noord aandacht vragen voor laaggeletterdheid. Vrijwilligers helpen door voor te lezen en taalspelletjes te spelen met kinderen met verschillende achtergronden. Wil jij ons Smakelijk Lezen steunen? Doe dan ook een donatie!

SAMEN - in dialoog over vluchtelingen

SAMEN is een initiatief van een aantal vrijwilligers en vluchtelingen  die betrokken zijn bij de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers.

HIV/AIDS Steunpunt

Het Hiv-Aids Steunpunt Noord is voor mensen met HIV in de drie noordelijke provincies. Wanneer je HIV geïnfecteerd bent heb je veel vragen. Veel mensen raken hierdoor in een isolement.

Kindervakantieweken

Elk jaar bieden we kinderen toffe vakantieweken vol lol, spelletjes en avontuur. Kinderen die een vakantie goed kunnen gebruiken omdat ze door omstandigheden vaak niet op vakantie kunnen.

Topclub voor jongeren met autisme

De Topclub is een club voor jongeren met een vorm van autisme. Er worden gezellige activiteiten ondernomen. De leeftijd van de deelnemers varieert per groep enigszins, van 13-18 jaar of van 16-23 jaar.

Zomeropvang

Humanitas organiseert iedere zomer opvang voor kinderen met AD(H)D en/of autisme (ASS). De vakantieweken zijn bedoeld om ouders/verzorgers tijdens de lange zomervakantie een beetje te ontlasten wanneer geen andere opvangmogelijkheden voorhanden zijn.

- KVW Drenthe

Een gezinsvakantie niet mogelijk? Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Humanitas Begeleide Omgangsregeling

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het vormgeven van een omgangregeling.