Kindervakantieweken

Elk jaar bieden we kinderen van zes t/m veertien jaar toffe vakantieweken vol lol, spelletjes en avontuur. Kinderen die een vakantie goed kunnen gebruiken omdat ze door omstandigheden vaak niet op vakantie kunnen.

Vrijwilligers organiseren in de zomerperiode in totaal twaalf vakantieweken voor kinderen. Ook de uitvoering van deze vakantieweken vindt plaats met inzet van vrijwilligers. Kinderen (en daarmee hun ouders) wordt een fijne week geboden met veel plezier, ontspanning en contact met andere kinderen.

Informatie voor vrijwilligers
Vind je het leuk om mee te werken aan de voorbereiding van vakantieweken? Als deelnemer in een van de werkgroepen draag je bij aan de organisatorische voorbereidingen van de vakantieweken. Zoek je juist de uitdaging in de uitvoering dan kun je als vrijwillige leiding mee in een van de weken in de zomerperiode. Het gaat daarbij om zowel groepsleiding als keukenleiding. Je begeleidt kinderen in kleine groepen (één begeleider op vier kinderen). Een verplichte introductiecursus maakt deel uit van de voorbereiding. Daarnaast wordt elke vrijwilliger gevraagd een Verklaring Omtrent gedrag te overleggen.

Informatie voor deelnemers
Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd uit de provincie Groningen worden drie weken georganiseerd in de periode van 27 juli 2019 t/m 17 augustus 2019.

Voor kinderen uit de provincie Friesland van zes t/m twaalf jaar worden, ingedeeld naar leeftijd, vier weken georganiseerd in de periode van 14 juli 2019 t/m 3 augustus 2019.

Voor kinderen uit de provincie Drenthe worden twee weken georganiseerd in de periode van 22 juli 2019 t/m 3 augustus 2019. De eerste week voor elf t/m veertien jarigen en de 2e week voor zeven t/m tien jarigen.

Kinderen kunnen aangemeld worden via de Humanitas afdeling uit hun woonplaats. Deze zal vervolgens contact met hen opnemen. Voor kinderen met de diagnose AD(H)D en autisme worden twee aparte weken georganiseerd. Voor meer informatie zie de pagina over de Zomeropvang. Van de ouders vragen wij een bijdrage in de kosten naar draagkracht. Overleg over de bijdrage is altijd mogelijk.

Vacatures Kindervakantieweken