Kindervakantieweken

Elk jaar bieden we 400 kinderen van zes t/m veertien jaar toffe vakantieweken vol lol, spelletjes en avontuur. Kinderen die een vakantie goed kunnen gebruiken omdat ze door omstandigheden vaak niet op vakantie kunnen.

160 vrijwilligers organiseren in de zomerperiode in totaal twaalf vakantieweken voor deze kinderen. Ook de uitvoering van deze vakantieweken vindt plaats met inzet van vrijwilligers. Kinderen (en daarmee hun ouders) wordt een fijne week geboden met veel plezier, ontspanning en contact met andere kinderen.

Informatie voor vrijwilligers
Zou je mee willen als vrijwilliger tijdens een van deze weken dan kun je contact opnemen met Dana Ebbekink: d.ebbekink@humanitas.nl

De rollen op een rijtje:

  • Commissieleden – organiseren en bereiden de weken voor in de provincie Groningen, Drenthe en Friesland
  • Hoofdleiding – is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen tijdens 1 van de 12 vakantieweken
  • Groepsleiding – je hebt 4 kinderen onder je hoede en samen met de rest van het vrijwilligersteam verzorg je het programma van de week
  • Keukenploeg – in de vakantieweek zorg je met je ploeg voor een heerlijk ontbijt, lunch en diner voor alle kinderen en vrijwilligers.

Alle vrijwilligers gaan getraind op pad. De trainingen sluiten aan bij de rol die je gaat vervullen tijdens de vakantieweek. We vragen van alle vrijwilligers een VOG (verklaring omtrent goedgedrag) aan. We werken met kinderen dus dat is verplicht. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op en dan kunnen wij jou overtuigen hoe fantastisch het is om vrijwilliger te zijn tijdens deze vakantieweken.

Voor kinderen met de diagnose AD(H)D en autisme worden twee aparte weken georganiseerd. Voor meer informatie zie de pagina over de Zomeropvang.

 

Aftermovie Kindervakantieweken 2021

Wat was het weer een feest! Van 11 juli t/m 6 augustus hebben 12 groepen kinderen kunnen genieten van een onbezorgde vakantieweek. Hierbij een impressie van vakantieweek 3 in Orvelte.

//www.youtube-nocookie.com/embed/EjtZBaDXHrk