District Noord

Zomeropvang

Humanitas organiseert iedere zomer opvang voor kinderen met AD(H)D en/of autisme (ASS), zoals bijv. PDD-NOS. De vakantieweken zijn bedoeld om ouders/verzorgers tijdens de lange zomervakantie een beetje te ontlasten wanneer geen andere opvangmogelijkheden voorhanden zijn.

Over de activiteit Het project "Vakantieweken Zomeropvang" is opgericht door CGG, Jeugdzorg, MEE, Accare, Oudervereniging Balans en Humanitas. Vrijwilligers organiseren in de zomer een tweetal vakantieweken voor kinderen met AD(H)D en autisme, zoals bijv. PDD-NOS. De zomeropvang vindt plaats bij Groepsaccomodatie  Appelscha. Een ideale plek voor spelletjes, speurtochten en om te zwemmen in het zwembad en tal van andere leuke activiteiten en uitjes te organiseren. Meer dan genoeg in ieder geval om kinderen een week heerlijk en gezellig te vermaken!

De begeleiding van de vakantieweek is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers, die door Humanitas begeleid en ondersteund wordt. Naast de hoofdleiding (twee personen) is er begeleiding van één op twee kinderen. Het totaal aantal kinderen dat in één vakantieweek meegaat is 18.

Informatie voor deelnemers

Aanmelden voor 2018 is niet meer mogelijk. In 2019 worden er weer vakantieweken georganiseerd.

Kosten

De kosten van de Zomeropvang zijn € 240,- per week per kind.
Van de ouders vragen wij een bijdrage in de kosten naar draagkracht. Overleg over de bijdrage is altijd mogelijk.

Humanitas hanteert voor de plaatsing de volgende criteria:

  • Het kind is bekend bij CGG afdeling Jeugd, MEE/Jeugdzorg of Accare;

  • AD(H)D of een vorm van autisme (ASS), zoals bijv. PDD-NOS is gediagnosticeerd (geen ODD);

  • Het kind woont in de provincie Groningen, provincie Friesland of provincie Drenthe;

  • Bij een teveel aan aanmeldingen gaan schoolgaande kinderen vanuit een thuissituatie voor.

Informatie voor vrijwilligers

Lijkt het je leuk en uitdagend om mee te werken aan de zomeropvangweken en  deze kinderen een geweldige week te bezorgen? Neem dan contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voorafgaand zijn er ter voorbereiding een aantal groepsbijeenkomsten en een verplichte introductiecursus. Van alle vrijwilligers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.