District Noord

Humanitas Academie

Scholing vrijwilligers Voorjaar 2017

Humanitas nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de scholing voor vrijwilligers die actief zijn binnen Humanitas.

In dit overzicht treft u een aantal  basiscursussen en themabijeenkomsten aan. Specifieke themabijeenkomsten zoals over grenzen stellen, communicatie, activering, presentie en netwerk versterken kunnen in overleg worden verzorgd binnen de afdeling.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan tot vier weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.  Graag op het inschrijfformulier de bijeenkomst van uw keuze vermelden en uw gegevens. U krijgt een ontvangstbevestiging. De bijeenkomst gaat door bij voldoende aanmeldingen.

U kunt zich meteen digitaal aanmelden door hier op het  inschrijfformulier  te klikken. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn dan kunt u onderaan het inschrijfformulier downloaden en sturen naar: Humanitas district Noord, o.v.v. Scholing,  Akerkhof zz 22, 9711 JB Groningen. Of mailen naar:  info.noord@humanitas.nl.

De reiskosten kunt u in overleg bij uw afdeling declareren. De scholing is gratis.

De opgave voor een scholing is niet vrijblijvend. Als u zich opgeeft voor een scholing, dan rekenen wij op u. Wanneer u onverhoopt toch bent verhinderd, dan kunt u zich afmelden bij het kantoor van Humanitas, telefoonnummer (050) 312 06 33 of via de e-mail: info.noord@humanitas.nl.

Wanneer blijkt dat er onvoldoende deelnemers zijn voor een bijeenkomst wordt de bijeenkomst geannuleerd en ontvangt u daarvan bericht.

 Wij wensen u inspirerende, leerzame bijeenkomsten.

Humanitas district Noord

Online trainingen

Iedereen bij Humanitas heeft toegang tot de online trainingen van Humanitas via het intranet. Daar kun jij je voorbereiden op je werk voor Humanitas of je kennis verdiepen waar en wanneer het jou uitkomt.
We vinden het belangrijk je goed toe te rusten en de kennis en vaardigheden mee te geven waarmee je mensen in een kwetsbare situatie nog beter kunt bijstaan.
De online trainingen bevatten informatie over de activiteiten en leren je werken volgens de Humanitas-waarden. Dit wordt toegelicht met casussen, video’s en reflectievragen.

Hoe werkt het?
Je vindt de online trainingen op het intranet (intranet.humanitas.nl) onder de knop “Online trainingen”. Je gebruikt dezelfde inlognaam en wachtwoord als intranet en de andere digitale diensten van Humanitas zoals HRS, online declareren en de Kennisbank. De voor jou relevante trainingen worden automatisch voor je klaargezet.

Aan de slag bij de Thuisadministratie

Algemene basisscholing van drie bijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers die actief willen worden in de werkgroepen Thuisadministratie. 

Lees hier verder

Thema: Kennismaken met motiverende gespreksvoering

Als vrijwilliger thuisadministratie kom je bij mensen thuis bij wie administratie en financiën
niet op orde zijn. Soms is het een kwestie van wel willen, maar niet kunnen.

Lees hier verder

Thema: Gebruik NT2 materiaal

Welk geschikt NT2/spelmateriaal is er m.b.t. spreekvaardigheid, grammatica, uitspraak, woordenschat, schrijfvaardigheid.

Lees hier verder 

Omgaan met praktijksituaties bij het voorlezen

Een bijeenkomsten met aandacht voor o.a. interactief lezen, tweetaligheid,
interculturele communicatie, waarden en normen en praktijksituaties waar je als voorleesvrijwilliger mee te maken kan krijgen.

Lees hier verder

Ouder worden, zingeving en levensvragen

 “Je wilt wel oud worden, maar niet oud zijn”, is een veelgehoorde uitspraak. Logisch ook, omdat “oud zijn” niet altijd meevalt.

Lees hier verder

Ethiek rondom sterfelijkheid

Het einde van het leven is een lastig onderwerp om over te praten. Hoe pak je dat aan? Hoe denkt de ander over de dood?

Lees hier verder

Klik hier voor het inschrijfformulier.