District Noord

Humanitas Academie

Scholing vrijwilligers Voorjaar 2019

Humanitas nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de scholing voor vrijwilligers die actief zijn binnen Humanitas.

In het voorjaar van 2019 zijn weer trainingen gepland voor vrijwilligers. Hieronder meer informatie over deze trainingen. U kunt zich tot twee weken voor aanvang van de training opgeven via emailadres info.noord@humanitas.nl.  

Bijeenkomst voor nieuwe bestuursleden

Twee keer per jaar organiseert Humanitas district Noord een introductiebijeenkomst 'Besturen bij Humanitas' voor nieuwe bestuursleden en/of bestuursleden die nog niet eerder een dergelijke bijeenkomst hebben bijgewoond. Het doel van deze bijeenkomst is om meer informatie te krijgen over de rol van de afdeling binnen de landelijke vereniging Humanitas en om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met bestuursleden van andere afdelingen.

Datum: 15 juni 2019
Locatie: Humanitas Groningen Akerkhof zz 22
Tijd: 10.15 - 14.15 uur

Bijeenkomst Intake en koppeling

In deze bijeenkomst komt zowel het intake- als koppelingsgesprek aan de orde. Daarnaast wordt aandacht
besteed aan een aantal gespreksvaardigheden die van belang zijn bij deze gesprekken. De rol en verantwoordelijkheid als coördinator om mede de grenzen van vrijwilligers te bewaken komt ook aan bod.

Datum: 5 april 2019
Locatie: Humanitas Leeuwarden, Blokhuisplein 40 in Leeuwarden
Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Datum: 26 april 2019
Locatie: Humanitas Midden-Groningen, Troelstralaan 7 in Hoogezand
Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Bijeenkomst Het begeleiden van een vrijwilligersgroep

In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan een goede voorbereiding en begeleiding van vrijwilligers en de manier waarop je feedback geeft. Daarnaast kijken we naar het co√∂rdinatorschap voor wat betreft het organiseren en leiden van een groepsbijeenkomst van vrijwilligers. Wat zijn de doelen van een terugkombijeenkomst en hoe zorg je ervoor dat iedereen betrokken blijft.

Datum: 12 april 2019
Locatie: Brede School De Drait, Flevo 186-194 in Drachten
Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Basistraining Thuisadministratie

Algemene basisscholing van drie bijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers die actief willen worden in de werkgroepen Thuisadministratie. In de eerste en tweede bijeenkomsten wordt nader ingegaan op doelstelling, werkwijze, uitgangspunten van Humanitas en de Thuisadministratie. Op de derde avond staat omgaan met schulden en motiverende gespreksvoering centraal.

Data: 17 en 24 mei en 7 juni 2019
Locatie: Humanitas Midden-Groningen, Troelstralaan 7 in Hoogezand
Tijd: 14.00 - 16.00 uur