District Noord

Thema: de luxe van het genoeg

"Nederlanders zijn gewend aan 'veel'. Ze hebben veel spullen, veel werk, veel nieuws wat ze willen volgen, veel afspraken en veel
verantwoordelijkheden – en bereizen dan in hun vrije tijd ook nog even de ‘1001 plekken die je gezien moet hebben’.

. “Drukdrukdruk!” betekent meestal iets positiefs. Je kent vast ook iemand die zucht onder de keerzijde. Een overvol huis. Geldzorgen. Weinig aandacht van en voor je dierbaren. Stress. Slaaptekort. Overgewicht. Nergens tijd voor. En bovenal een ontevreden gevoel en de vraag of je misschien niets mist.

Misschien kan het simpeler. Misschien hoef je niet overal iets mee, en kun je schrappen. Want van alles kun je te veel of te weinig hebben, terwijl het gaat om 'genoeg'. Dat is pas luxe! Mensen die een tandje terugschakelen ervaren dat meestal als heel positief.

 

Martin van der Gaag, redacteur bij het tijdschrift Genoeg, is schrijver van "De luxe van genoeg" en vertelt waarom we zo veel schijnen te moeten én over manieren waarop mensen hun leven vereenvoudigen. We horen op die middag ook graag jouw verhaal. Waar heb jij teveel van? En hoe maak jij het simpeler?

 

Ter voorbereiding vragen we je op http://deluxevangenoeg.blogspot.nl/ de affluenzatest en de zuinigheidstest eens te proberen, om je aan het denken te zetten. Als je wilt kun je bovendien gratis het eerste hoofdstuk van "De luxe van genoeg" lezen. Neem bovendien minimaal één voorwerp mee wat je zelf hebt gekocht, maar nu niet meer nodig hebt. Dan zoeken we daarvoor een nieuwe eigenaar."

 

Doelgroep:                 Vrijwilligers

Datum:                       Vrijdag 11 november 2016

Tijdstip:                      14.00 uur – 16.00 uur

Locaties:                     Groningen: Akerkhof zz 22, 9711 JB Groningen (districtskantoor)

 

Deelname:                  Maximaal 50 deelnemers