Bestuurders gezocht

Bestuurders gezocht voor Humanitas afdelingen in Weststellingwerf en Heerenveen

Vereniging Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg.

De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal vanuit ruim tachtig afdelingen georganiseerd. Humanitas kiest daarbij voor de inzet van vrijwilligers, zowel voor de ondersteuning van hulpvragers als voor bestuurlijke taken.

Als bestuurder van een lokale afdeling ben je samen met andere bestuursleden bezig om antwoorden te zoeken op de vragen die door de veranderende samenleving gegenereerd worden. Samen met andere vrijwilligers zorg je ervoor dat de mensen die de ondersteuning nodig hebben, eenvoudig en zonder ingewikkelde procedures, die ondersteuning krijgen. De bijeenkomsten van diverse werkgroepen bijwonen en het eerste aanspreekpunt zijn voor de co├Ârdinator(en) van desbetreffende activiteiten behoort ook tot de taken van een bestuurder.

Het vrijwilligerswerk bij Humanitas hoort leuk te zijn! Een bestuurder is daarom medeverantwoordelijk voor een leuke (gezellige) sfeer binnen de afdeling: gelijkwaardigheid en respect voor elkaar vormen de basis.

Naast algemene bestuursleden zijn we ook op zoek naar:

Afdelingssecretaris(en). De secretaris draagt zorg voor het afdelingssecretariaat, verzorgt Humanitas informatie en zorgt voor informatie aan leden en bestuursleden van de afdeling.

Fondsenwerver. Als bestuurslid houd je je voornamelijk bezig met de werving van sponsoren en donateurs voor eenmalige en structurele giften. Je trekt er op uit om nieuwe donateurs te werven en onderhoud de contacten met de bestaande donateurs. Tevens wordt je inbreng verwacht in diverse projecten die betrekking hebben op de naamsbekendheid en het imago van de afdeling. Binnen het bestuur ben je het aanspreekpunt voor alle werkzaamheden rond de fondswerving en je geeft advies op gebied van het gebruik van social media

Wat vragen wij? Je kunt goed met mensen omgaan en netwerken. Je bent daadkrachtig, overtuigend en hebt affiniteit met de verschillende doelgroepen van Humanitas. Je kunt goed in teamverband werken. Je hebt een goed organisatievermogen en je beschikt over goede communicatie waardigheden. Je bent woonachtig het liefst in of in de buurt van de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen en maximaal 4 uren per week beschikbaar.

Humanitas biedt:

- vergoeding van de reiskosten

- alle nodige verzekeringen

- eigen keuze in de indeling van de werkzaamheden

- specifieke trainingen en cursussen

- interessant, zelfstandig en zinvol werk in een enthousiast team

- waardevolle contacten met organisaties en vrijwilligers

- de kans om unieke leerervaringen op te doen, die eventueel je mogelijkheden op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan kun je je sollicitatiebrief en CV rechtstreeks sturen naar info.noord@humanitas.nl o.v.v. Weststellingwerf / Heerenveen. Voor meer informatie kun je bellen met A. Rustempasic T: 0612739556. Informatie over Humanitas is te vinden op: www.humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht