District Noord

Lancering campagne Smakelijk Lezen

Met het filmpje van de cabaretier Bert Visscher lanceert Humanitas District Noord de campagne Smakelijk Lezen.

Bert Visscher over Smakelijk Lezen

En wat Bert Visscher van deze campagne vindt? Dat zie je in dit filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/doviYsNrwGY

Met het filmpje van de cabaretier Bert Visscher lanceert Humanitas District Noord op donderdag 22 juni 2017 de campagne Smakelijk Lezen. Gedurende het hele jaar 2017 zamelen we geld in om onze vrijwilligersprojecten voor taalontwikkeling in District Noord mogelijk te kunnen blijven maken.

Taalontwikkeling en -ondersteuning

In Groningen, Friesland en Drenthe zijn inmiddels meer dan 700 taalvrijwilligers actief. Zij brengen meer dan 1.000 deelnemers op een leuke manier in contact met taal. Er zijn nu al 16 afdelingen die een voorleesproject hebben en 10 afdelingen die taalcaf├ęs houden of individuele taalondersteuning bieden. In 2016 hebben 574 voorleesvrijwilligers 607 kinderen ondersteund. Dit willen we zo houden maar streven ook naar een groei van 10 procent in 2018. Meer over taal in District Noord  

Geld inzamelen

Tijdens de campagne wordt geld op verschillende manieren ingezameld. Initiatieven zoals Cycling Espresso en Sint Pannekoek hebben zich al bij de campagne aangesloten maar er is nog meer nodig. Wil jij ook meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger in een van de voorleesgroepen, sluit je met je eigen initiatief aan bij deze campagne, omarm dit goede doel of  doneer geld! Want met jouw donatie draag je bij aan de toekomst van vele kinderen!

Terug naar het nieuwsoverzicht