SAMEN

SAMEN is een initiatief van een aantal vrijwilligers en vluchtelingen die betrokken zijn bij de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers. Wij delen graag met jullie onze ervaringen als vrijwilliger, nieuwkomer of beide. Daarnaast zijn wij heel benieuwd waar jullie tegenaan lopen  of welke vragen jullie hebben?

Op deze manier hopen wij de dialoog op gang te brengen tussen mensen die daarvoor open staan maar niet weten hoe ze het kunnen aanpakken.

Hoe voelt het om als vluchteling gezien te worden in Nederland? Wat kom je tegen? Wat is nodig om een plek te verwerven? Wat kun je als Nederlander doen, wat zijn de kansen en mogelijkheden (opties) om nieuwkomers te ondersteunen in het wennen en leren leven in een nieuw land? Wat is daarbij belangrijk? Wat kan je als vluchteling doen om deel te nemen aan de maatschappij? Welke adviezen zijn belangrijk bij het in contact komen met mensen in het AZC. Hoe kunnen de leden van onze groep een brugfunctie vervullen?

Dit zijn een aantal vragen die tijdens een presentatie van onze groep aan de orde komen. Alle vragen zijn welkom. Wederzijds respect staat hierbij bovenaan. Zo kunnen wij elkaar leren kennen en begrijpen.

Wil je een presentatie bijwonen of wil je onze groep uitnodigen? Neem dan contact op met Humanitas District Noord, info.noord@humanitas.nl , 050-3120633. Dit is onderdeel van de Humanitas Academie.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht