District Noordwest

Kindervakantieweken Humanitas Noordwest

De week van je leven!

Vakantie is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. FinanciĆ«le problemen, sociaal-emotionele  beperking en/of gezondheidsproblemen kunnen spelbreker zijn. Sinds 1994 organiseert Humanitas district Noordwest daarom de Kindervakantieweken. Deze activiteit maakt mogelijk dat 184 kinderen per jaar tijdens de zomervakantie een week op vakantie kunnen. Sinds 2015 worden de Kindervakantieweken in samenwerking met District Oost georganiseerd.

Kinderen worden naar ons verwezen door professionele hulpverleningsinstellingen. Voor zowel ouders als kinderen is een vakantie los van de thuissituatie zeer wenselijk. Daarnaast is het voor veel van deze kinderen de enige vakantie. Hierbij zitten ook vluchtelingen kinderen.

De Kindervakantieweken worden begeleid en mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 110 vrijwilligers. Ongeveer 20 vrijwilligers zetten zich elk jaar in als intaker.Tijdens de week is er per groepje van zes kinderen standaard twee groepsleiding. Daarnaast is er groepsleiding beschikbaar voor extra ondersteuning. Tijdens de vier vakantieweken gaan per week 54 kinderen en 26 vrijwilligers mee op vakantie. Deze goed geschoolde vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer; om maar wat voorbeelden te noemen.

Dit zijn de data van de Kindervakantieweken 2017:

KVW 1:

6-7 jaar

22 juli tot en met 29 juli

KVW 2:

8-9 jaar

29 juli tot en met 5 augustus

KVW 3:

10-11 jaar

5 augustus tot en met 12 augustus

KVW 4:

11-12 jaar

12 augustus tot en met 19 augustus

De Kindervakantieweken vinden plaats in Voorthuizen, accommodatie Costa del Zeumeren.
http://www.costadelzeumeren.nl/