BOR POPtalk

Communiceren via poppetjes? Dat praat makkelijk!

Wat is POPtalk?

POPtalk is een methode waarmee je de belevingswereld van kinderen (maar ook van jongeren en volwassenen) letterlijk in beeld brengt. Door middel van poppetjes (bijvoorbeeld van Playmobil, Duplo of houten figuren) en ander materiaal wordt een probleem of situatie uitgebeeld.

Door het stellen van de juiste vragen over de uitgebeelde situatie en door het juiste materiaal in te zetten, krijg je snel de informatie van een kind die je nodig hebt om hem/haar te helpen. Het probleem wordt helder, de oorzaak wordt duidelijk en er kan gewerkt gaan worden aan een oplossing.

Zou jij kennis willen maken met deze methode? En leren hoe je POPtalk in kunt zetten tijdens een kennismakingsgesprek met de kinderen van je koppeling? Zij zullen zich daardoor eerder op hun gemak voelen en het geeft jou de nodige informatie.

Tijdens de miniworkshop neem ik jullie mee in de speelse wereld van POPtalk. We gaan met elkaar aan de slag met het inzetten van poppetjes in een gesprek.

Kijk voor meer informatie over poptalk op de website: www.poptalk.nl

GEPLANDE TRAININGEN

Data Tijd Locatie  Aanmelden
19 maart 2020 10.00-12.00 uur

Zernikestraat 11-13 

5612 HZ  EINDHOVEN

 bor.ehv@humanitas.nl 

Trainers:  Trudy Borst
 

Vrijwilligers van de afdeling die de training organiseert krijgen voorrang.

Wanneer blijkt dat er meer dan het maximaal aantal deelnemers zich aanmelden hanteren wij een wachtlijst. Bij onvoldoende deelnemers wordt de training geannuleerd. Je ontvangt in dat geval daar tijdig bericht van.

De scholingen/trainingen zijn gratis voor Humanitas vrijwilligers. Opgave voor scholing is echter niet vrijblijvend; als je je opgeeft voor scholing, dan rekenen wij op je!