Home-Start

Home-Start en Home-Start+ Basistraining

Doel van de basistraining:

Home-Start en Home-Start+ is een activiteit waarbij vrijwilligers ondersteuning bieden aan gezinnen waar de opvoeding (tijdelijk) niet vanzelfsprekend loopt. Om deel te kunnen nemen als vrijwilliger aan deze activiteit heb je van tevoren een kennismakingsgesprek met de coördinator van de activiteit binnen een Humanitas afdeling.

Om te kunnen starten met de werkzaamheden bij Home-Start en Home-Start+ vinden we het bij Humanitas belangrijk dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Daarvoor bieden we je een training aan die bestaat uit een online gedeelte en vier dagdelen live training. Tijdens deze training ontdek je welke specifieke vaardigheden (competenties) en kennis er nodig is voor het uitvoeren van de activiteit Home-Start en Home-Start+ en maak je je dit eigen, aan de hand van verschillende interactieve oefeningen.

Aansluitend op de training vindt er een individueel evaluatiegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden de wederzijdse verwachtingen van jou en van de coördinator besproken.

Na afloop van de training ontvang je een deelname bewijs (certificaat).

Voor wie:

Deze voorbereidende basistraining is voor nieuwe vrijwilligers van Humanitas Home-Start en Home-Start+.

Door wie:

De training wordt verzorgd door coördinatoren van de Home-Start en Home-Start+ activiteiten.

Voorbereiding:

Om alvast kennis te maken met Humanitas en Home-Start raden we aan, om vóór de eerste trainingsdag alvast de online training te doen. Deze training vind je door in te loggen via: https://academie.humanitas.nl/login/index.php Kies: Algemene introductietraining Humanitas en Basistraining Home-Start en Home-Start+, deel 1 en 2. Meer online trainingen uitvoeren mag natuurlijk altijd!

Een inlogcode van je Humanitas account heb je reeds ontvangen, mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met je coördinator of mail naar academie.zuid@humanitas.nl

GEPLANDE TRAININGEN

Data Tijd Locatie  Aanmelden
24 januari 9:30 - 16:00 

Orthen 2-4  5231 XS 

DEN  BOSCH           

(inclusief lunch)

Aanmelden

Aanmelden

31 januari 9:30 - 16:00
7 februari 9:30 - 16:00
Contactpersoon: Jacqueline Vermeulen

Wanneer blijkt dat er meer dan het maximaal aantal deelnemers zich aanmelden hanteren wij een wachtlijst. Bij onvoldoende deelnemers wordt de training geannuleerd. Je ontvangt in dat geval daar tijdig bericht van.

De scholingen/trainingen zijn gratis voor Humanitas vrijwilligers. Opgave voor scholing is echter niet vrijblijvend; als je je opgeeft voor scholing, dan rekenen wij op je!