District Zuid

Basistraining Thuisadministratie

De training is bedoeld voor mensen die als uitvoerend vrijwilliger aan de slag willen gaan binnen een activiteit Thuisadministratie van Humanitas.

Deze training is als Blended Learning samengesteld. Dat wil zeggen dat de live-training gecombineerd wordt met e-learning. In de e-learning worden filmpjes getoond, theorie behandeld en opdrachten gegeven. In de live-training staat vooral het oefenen van vaardigheden en bewustwording van de houding centraal. Beide vormen vullen elkaar aan en vormen een goede basis om in de praktijk aan de slag te gaan. De live-training bestaat uit drie dagdelen, de e-learning is verdeeld in een Humanitas deel en een Nibud deel, waarbij het Humanitas deel inzoomt op de rol, taak en houding van een Humanitas vrijwilliger en het Nibud deel inhoudelijke en technische informatie over Thuisadministratie behandeld. Bij voorkeur wordt de e-learning vooraf aan de live-learning gevolgd

Doel:

  • Leren kennen van de waarden van Humanitas en deze vertalen in het vrijwilligerswerk.
  • Leren kennen van de grenzen en mogelijkheden van de activiteit Thuisadministratie, je rol als vrijwilliger.
  • Kennis van het verloop van de fasen van gedragsverandering
  • Leren ervaren hoe je iemand kunt ondersteunen zodat die persoon de regie over zijn/ haar leven behoudt, versterkt of kan herstellen.
  • Leren kennen en inzetten van diverse gespreks- en luistertechnieken
  • Leren (her)kennen van de oorzaken en gevolgen van het ontstaan van (problematische) schulden en/of het niet meer (kunnen) bijhouden van een zelfstandige administratie
  • Het leren ondersteunen bij het op orde brengen van de Thuisadministratie en het nemen van beslissingen
  • Op de hoogte zijn van de werkwijze van schuldhulpverlening en schuldeisers.

 

Door wie? 

De training wordt gegeven door coördinatoren van de activiteit Thuisadministratie en hebben de opleiding “Trainen bij Humanitas” gevolgd.

Om je aan te melden voor deze training kun je contact zoeken met een van de coördinatoren van de activiteit Thuisadministratie Humanitas bij jou in de buurt. De coördinator zal een afspraak maken voor een kennismakings-/ intake gesprek.