Netwerk versterken

Doel

Tijdens de training "Netwerk versterken" leer je het doel en de functies van een sociaal netwerk kennen. Je krijgt handvaten tijdens de training om in praktijksituaties te kijken en luisteren naar de kansen, behoeften en mogelijkheden van je deelnemers en dit samen met je deelnemers te vertalen naar een actieplan waar de deelnemer mee aan de slag kan. De training is interactief samengesteld: in groepjes ga je aan de slag met het maken van een sociaal-netwerkkaart en het aangaan van een gesprek hierover. De waarden van Humanitas zijn ook binnen dit thema leidend; dus vragen waar de regie ligt, hoe de gelijkwaardigheid tussen jou en je deelnemer in balans blijft en wie welke verantwoordelijkheid neemt/heeft. De training vormt een goede mogelijkheid om je eigen ideeën te toetsen aan de ideeën van andere deelnemende vrijwilligers.

Voor wie

De training netwerken versterken is geschikt voor alle vrijwilligers van Humanitas. Of je nu taalmaatje, bestuurslid of thuisadministratie vrijwilliger bent, het is en blijft een uitdaging om deelnemers te motiveren, stimuleren en ondersteunen in het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

Door wie

De training wordt gegeven door vrijwillige trainers die opgeleid zijn binnen de Humanitas Academie. Deze vrijwilligers zijn niet alleen deskundig als trainer maar hebben zelf ook ruime ervaring als vrijwilliger bij Humanitas.
De training wordt twee keer per jaar aangeboden op districtsniveau. Indien mogelijk kan deze training ook op aanvraag binnen een bepaalde afdeling gegeven worden. (Dit hangt af van de beschikbaarheid van vrijwillige trainers).