Secretaris Zeeland

Secretaris van het Bestuur Humanitas Zeeland (onbezoldigd)

Ken je ons?

Het werk van Humanitas doet er toe! Door middel van verschillende activiteiten helpen Humanitas-vrijwilligers mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. We werken rond 6 thema's: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Thuisadministratie en Detentie. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Het afdelingsbestuur van Humanitas Zeeland is in opbouw en bestaat momenteel uit een team van 2 gedreven en enthousiaste bestuursleden. Het bestuur werkt op vrijwillige basis en vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan.

Wat kun jij voor ons doen?

Je bent bereid je actief in te zetten (ca. 4 tot 8 uur per week) en te binden voor een periode van 4 jaar. Je onderschrijft de kernwaarden van Humanitas (regie over je eigen leven, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen) en je wordt lid van de Vereniging Humanitas.

Daarnaast ben je iemand met:

  • gevoel voor/ affiniteit met bestuurlijke aangelegenheden
  • kennis van en gevoel voor geautomatiseerde systemen
  • affiniteit met communicatie/PR en organisatievermogen
  • hart voor vrijwilligerswerk
  • gevoel voor humor

En ben je gericht op:

  • in teamverband zaken voor elkaar krijgen (binnen afdeling en met district)
  • het opbouwen en onderhouden van een netwerk binnen je portefeuille Opgroeien
  • het behalen van doelstellingen en resultaten zoals verwoord in het afdelingsplan.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, “ geschoold” aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen van de vereniging kennen. Wij bieden een veelzijdige bestuursfunctie in een prettig team van collega-bestuurders binnen een vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond).

Wil je meedoen?

Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/afdeling/zeeland/ of neem telefonisch contact op met Sylvia Sparreboom, voorzitter afdeling Zeeland: 06-20927123

Reacties (motivatiebrief met cv) graag toezenden per mail naar zeeland@humanitas.nl

Terug naar overzicht