Voorzitter Humanitas Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee

Ken je ons?

Het werk van Humanitas doet er toe! Door middel van verschillende activiteiten helpen Humanitas-vrijwilligers mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. We werken rond verschillende thema’s o.a. Vriendschappelijk Huisbezoek, Steun bij Rouw en Verliesen Thuisadministratie. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Humanitas Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee

Zo’n 65 vrijwilligers zetten zich in om ruim 200 deelnemers te begeleiden binnen Vriendschappelijk Huisbezoek, Steun bij Rouw en Verlies, Formulierenhulp en Thuisadministratie. Het bestuur van Humanitas Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee bestaat uit een team van gedreven en enthousiaste bestuursleden dat zakelijk, verantwoord en doelgericht de afdeling aanstuurt. Iedereen werkt op vrijwillige basis en vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan. Het bestuur maakt toekomstplannen, houdt toezicht, lost problemen op, zorgt voor geld, doet de communicatie en werft vrijwilligers. Vergaderen en organiseren horen erbij. Kortom: een veelzijdige klus.

 

Wat kun jij voor ons doen?

Je bent een energieke en sociaal betrokken bestuurder, die richting en sturing aan de afdeling geeft, (bestuurs)vergaderingen voorzit, ervoor zorgt dat binnen de afdeling gewerkt wordt volgens Humanitas waarden en verenigingsspelregels, en waar nodig het gezicht naar buiten is van de afdeling. Rust, overzicht, een beetje gezag, humor en communicatie zijn de kernwoorden. Toegankelijk en bereikbaar zijn is belangrijk, maar 24/7 beschikbaarheid is echt niet nodig!

 

Je bent bereid je actief in te zetten (vanaf 4 uur per week) en te binden voor een periode van 4 jaar. Je onderschrijft de kernwaarden van Humanitas (regie over je eigen leven, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen) en je wordt lid van de Vereniging Humanitas.

 

Daarnaast ben je iemand met:

bestuurlijke ervaring

ervaring in gericht netwerken en lobbyen

kennis van en gevoel voor (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen

affiniteit met het welzijnsdomein

hart voor vrijwilligerswerk

 

En ben je gericht op:

in teamverband zaken voor elkaar krijgen (binnen afdeling en met district)

het opbouwen en onderhouden van een netwerk

het behalen van doelstellingen en resultaten zoals verwoord in het afdelingsplan.

 

Wat kunnen wij voor jou doen?

Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, “ geschoold” aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen van de vereniging kennen.

 

Wij bieden een veelzijdige bestuursfunctie in een prettig team van collega-bestuurders binnen een vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond).

 

Wil je meedoen?

Kijk voor meer informatie op https://www.humanitas.nl/afdeling/Hoeksche-waard-en-Goeree-Overflakkee/ of neem telefonisch contact op via 0186 615820. 

Reacties (motivatiebrief met cv) graag toezenden per postnaar:

Dhr. D. Jansma  Voorhuis 9,  3262 CH  Oud-Beijerland

o.v.v. “vacature voorzitter”.

Terug naar overzicht