Drechtsteden

Ondersteuning van gezinnen

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar.

Steun aan gezinnen die te maken hebben met een maatregel van jeugdbescherming. Binnen de kaders van jeugdbescherming biedt de vrijwilliger van Kind Veilig Thuis ondersteuning in praktische zaken zoals de opvoeding, contacten met instanties of sociale contacten.

Meer activiteiten van Humanitas Drechtsteden
Voor mij is het belangrijk dat ik van waarde ben voor het gezin, dat ik ergens toe bijdraag

Het is echt niet alleen maar leuk, soms is het best ingewikkeld om in een gezin te zijn. Ik heb mezelf goed leren kennen, ben tegen mijn grenzen aangelopen. Maar daardoor blijf ik me ontwikkelen. Ik heb moeten leren om hulp te vragen, vooral bij de coördinator. Door situaties te bespreken, kan ik beter mijn grenzen bewaken waardoor er een last van mijn schouders valt en het voor mij leuk blijft om te doen. Ik geef niet alleen energie, ik wil er ook energie uithalen, zodat ik het vol blijf houden.

Vacatures
Vacatures bestuursleden

wij zoeken bestuursleden voor de portefeuilles PR & Communicatie en Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Vacature Voorzitter

Wij zoeken op korte termijn een voorzitter voor ons afdelingsbestuur

Vrijwilligers gezocht voor Home-Start en Home-Start+

Home-Start zoekt nieuwe vrijwilligers in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht

Bekijk alle vacatures

Kanjers van goud

Kijk hier hoe vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie mensen financieel zelfredzaam maken en wat dat met deelnemer en vrijwilliger doet!

Santa Run in Dordrecht voor Humanitas

Op 19 december liepen ruim 500 mensen de Santa Run in Dordrecht, georganiseerd door de Rotary Dordrecht. Humanitas Drechtsteden ontving hieruit een bedrag van € 5500 voor de organisatie van een Kerst-Inn op 21 december voor 80 mensen met een beperkt sociaal netwerk.