Drie nieuwe openbare trainingen

Humanitas Academie ontwikkelde actuele mini-trainingen voor iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. Daarmee maken we de Humanitas Academie niet alleen relevant voor onze vrijwilligers, maar voor heel Nederland.

Als je vermoedt dat een buur, familielid of kennis wel wat hulp kan gebruiken, ga je bij jezelf te rade. Je wilt graag iets doen voor die ander, maar hoe kun je hem of haar het best helpen? Hoe houd je rekening met de kwetsbaarheid van iemands situatie? Wat zijn je eigen mogelijkheden en grenzen? En voegt je hulp wel echt iets toe?  

Als antwoord op deze vragen heeft de Humanitas Academie drie gratis online trainingen ontwikkeld. Ze zijn voor iedereen die iets wil doen of al iets doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. De trainingen bieden praktische handvatten, tips en inzichten en ze zijn niet alleen geschikt voor onze vrijwilligers, maar voor  iedereen die een ander wil helpen.

Je kunt de drie trainingen online volgen, ook op je mobiel of tablet. Ze gaan over stress, eenzaamheid en rouwen in coronatijd en duren slechts 15 minuten. Want iets voor een ander doen hoeft niet ingewikkeld te zijn.  

Je krijgt informatie en tips over: 

- Hoe je stress herkent, wat dit doet voor iemands balans en hoe jij hierbij zou kunnen helpen

- Wat eenzaamheid is, wat de gevolgen zijn en wat jij voor iemand kunt doen om dit te doorbreken
- Wat de gevolgen zijn van de coronacrisis op een rouwproces en wat jij kunt doen voor iemand die rouwt

Je vindt de trainingen hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht