Onze vrijwilligers helpen je graag

Telefoonnummer:
040 206 5350

CONTACT

Humanitas: Donatiepagina Home-Start gezinnen

Wil je doneren aan Home-Start gezinnen?

Naar Donatiepagina

Humanitas: Wat we doen

OPVOEDEN

Opvoeden valt niet mee, maar met een beetje hulp lukt het vaak wel om zelf je gezin weer goed draaiende te houden. Activiteiten binnen dit thema:

Home-Start 
Wel-Thuis
 
Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Humanitas: Wat we doen

OPGROEIEN

Samen met een vrijwilliger op zoek naar een oplossing voor problemen op school en/of relaties met familie/derden. Onze activiteiten binnen dit thema:

Jeugdsupport & Get a Grip

Humanitas: Wat we doen

EENZAAMHEID

We helpen je bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, zodat je er niet (meer) alleen voor staat. Onze activiteiten binnen dit thema:

Gesprekken van Mens tot Mens & Belgezel
Meedoen in de Wijken

Humanitas: Eindhoven

'Bewoners Jagershoef alleen en toch samen'

Binnen de Eindhovense wijk Jagershoef hebben bewoners zich verenigd via SamenBuren. Hierbij wordt gestreefd naar meer inclusie en sociale cohesie. Eén van de speerpunten is eenzaamheid onder seniore bewoners. Door corona is het nog belangrijker dan voorheen, hierin te ondersteunen.

In samenwerking met Humanitas worden ouderen gekoppeld aan enthousiaste vrijwilligers die hier speciaal voor getraind zijn. Door de maatregelen vinden contacten momenteel echter veelal op afstand plaats. Hierdoor ligt een isolement soms op de loer.

Dankzij United Way werden 16 tablets aangeboden aan Johan Miedema, voorzitter van Stichting Wijkbelang Jagershoef en SamenBuren. Samen met vrijwilligers gaan bewoners leren hoe zij hiervan gebruik kunnen maken met bv beeldbellen. Alle tablets zijn al eenvoudig ingericht en een instructie wordt meegeleverd. Ook worden tips en tricks gegeven om bv relevante wijkinformatie op te zoeken. Zo worden ouderen ook wat meer digi-vaardig gemaakt en kunnen zij zelfstandig aan de slag met contact maken en hun netwerk uitbreiden. Er is zelfs het voornemen vanuit United Way nog eens 10 tablets te schenken; maar liefst 26 keer kans op impact binnen de wijk dus.

Tijdens de overhandiging straalde Miedema verguld van oor tot oor, al was dat door het mondkapje wat moeilijk te zien. Zijn reactie? 'Zo houden we samen onze wijk Jagershoef ook in deze tijd leefbaar en is alleen toch een beetje samen!'

Wij zijn verhuisd! Welkom in ons nieuwe pand!

Begin dit jaar zijn wij verhuisd naar ons nieuwe pand gevestigd op de Dr. Cuyperslaan 64 in Eindhoven. Neem een kijkje via dit filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/WmC2vchCDrU
Steun van vrijwilligers, dat werkt!

Wij zijn er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Met een steuntje in de rug vinden ze de kracht, het vertrouwen en de energie om hun leven weer op te pakken. Jaarlijks geven zo'n 450 goed getrainde vrijwilligers dat steuntje. En dat werkt! Humanitas Eindhoven werkt binnen drie verschillende thema's: eenzaamheid, opvoeden en opgroeien.

Vacatures Humanitas Eindhoven
Jeugdsupport zoekt maatjes!

Als vrijwilliger ondersteun je jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, risicomeiden of jonge vluchtelingen en/of bij financiën.

Help jij een gezin op weg? Wij zoeken opvoedondersteuners bij Home-Start

Als vrijwilliger van Humanitas Opvoeden spring je bij. Je geeft ouders en hun kind(eren) precies het steuntje in de rug dat ze op dat moment nodig hebben.

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Eindhoven

Wat doet Humanitas extra in deze Coronatijd?

  • Belgezel biedt eenzame (oudere) mensen in Eindhoven telefonisch een steuntje in de rug en geeft hen de mogelijkheid om wekelijks een ondersteunend en vriendschappelijk gesprek te voeren met een vaste vrijwilliger om verdere eenzaamheid te voorkomen en sociale isolatie te doorbreken. Bel 06-53110225

Humanitas ondersteunt Stay Human

Stay Human is een oproep om - ondanks vragen en bezorgdheid - vluchtelingen altijd te blijven zien als mensen. En om respectvol om te gaan met wie een ander standpunt inneemt dan jij.

//www.youtube-nocookie.com/embed/qn8ptPA_mnw