Wat we doen

BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Duur van de ondersteuning: 3 tot 6 maanden.

Gevaarlijke Liefde

Humanitas Gevaarlijke Liefde: wat moet je doen als je ziet dat loverboys of –girls iemand inpalmen? Heeft je kind, je vriend(in), je leerling verkeerde vrienden? Je kunt (jeugd)prostitutie helpen voorkomen als je maar weet hoe. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en professionals.

Opvoedondersteuning 0-18

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Humanitas je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en denkt met je mee in oplossingen. Voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar.

Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport biedt ondersteuning middels een maatje aan jongeren en jongvolwassenen. Een maatje voor jongeren die te maken hebben gehad met jeugdhulpverlening, risicomeiden, slachtoffers van loverboys of uitbuiting en jonge vluchtelingen.

Gesprekken van mens tot mens

Heb jij behoefte aan iemand met wie je kunt praten? Klop dan aan bij Gesprekken van Mens tot Mens. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Meedoen in de Wijken

Het doel is participatie, beter Nederlands leren spreken het middel. Meedoen in de Wijken helpt Eindhovenaren van buitenlandse afkomst hun Nederlands te verbeteren zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving.  

Humanitas Wel Thuis

Heeft jouw gezin te maken met Jeugdzorg? Is er een lastige thuissituatie? De vrijwilligers van Humanitas Wel Thuis zijn er voor jou en je gezin. Hij of zij is er voor jou en helpt je de alledaagse dingen.