BOR

Jullie willen het beste voor je kind, ook na een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt jullie ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan.

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei. BOR kan jullie onder andere helpen wanneer er lang geen contact is geweest met een van de ouders, er tijdens het overdrachtsmoment veel spanningen zijn of er te weinig vertrouwen is in de andere ouder. Een vrijwilliger van BOR kan jullie helpen bij het tot stand komen van een omgangsregeling die voor de kinderen veilig voelt.

BOR KAN JULLIE ONDER ANDERE HELPEN:

  • Wanneer er lang geen contact is geweest met één van de twee ouders.
  • Wanneer er tijdens het overdrachtsmoment teveel spanningen zijn.
  • Wanneer er te weinig vertrouwen is in de andere ouder.
  • Anders.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid en een bezitten een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Indien mogelijk is er na een intakegesprek een voorstel voor drie omgangsmomenten met de uitwonende ouder begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken de vrijwilliger sluit ook hierbij aan. Na ieder oudergesprek treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders het weer zelfstandig kunnen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

HULP NODIG?
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ken je een gebroken gezin dat hulp nodig heeft? Neem dan contact op met Judith Spijkerman, coördinator BOR: 06 109 52 844 of meld je aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas BOR inhoudt.

Humanitas: Wat we doen

OPVOEDEN
Opvoeden valt niet mee, maar met een beetje hulp van een vrijwilliger lukt het een deelnemer vaak wel om het gezin (weer) goed draaiende te houden.
Home-Start
Wel-Thuis
Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Ik ben blij dat ik als Humanitas vrijwilliger het leed wat kan verzachten voor vechtscheidings- kinderen.

Monica Rademaker, vrijwilliger en vrijwillige coördinator bij de activiteit ‘Begeleide OmgangsRegeling' één van de drie activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘opvoeden’. Lees hier haar verhaal.