Gesprekken van Mens tot Mens & Belgezel

Met de vrijwilligers van Gesprekken van Mens tot Mens & Belgezel kun je alles delen.

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen, jong of oud. Wat het met je doet of hoe voelt is voor iedereen anders. Waar de een meer behoefte heeft aan een groot sociaal netwerk kan de ander zich prettiger voelen bij meer betekenisvolle relaties. Je ziet niet aan mensen of zij zich eenzaam voelen. Er wordt weinig over gepraat. Eenzaamheid of alleen zijn kan een gevoel opwekken dat je gefaald hebt.

GESPREKKEN VAN MENS TOT MENS
Eenzaamheid kan vele oorzaken hebben en in veel gevallen kan dit komen door omstandigheden waarop je zelf weinig tot geen grip hebt. Zoals ziekte, een scheiding of het verlies van werk en inkomen. Voel je jezelf eenzaam of alleen en heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die bij jou op huisbezoek komt? Zou je graag steun hebben bij het verwerken van een gebeurtenis of bij het zoeken naar een leuke activiteit of nieuwe contacten? Denk dan eens aan Gesprekken van Mens tot Mens van Humanitas.

Een vrijwilliger kan enkele maanden tot maximaal één jaar bij je langskomen op huisbezoek voor hulp bij eenzaamheid, afhankelijk van de behoefte.

JONGEREN

Blijf je maar piekeren, voel jij je wel eens eenzaam of ben je gewoon op zoek naar positieve energie? Woon je ook nog eens in Eindhoven en ben je tussen de 16 en 30 jaar? Ook dan staan wij ook voor je klaar! 

Jongeren kunnen ook eenzame of sombere gedachten of gevoelens hebben, hierover praten mag. Het hoeft geen taboeonderwerp te zijn, erover praten is een begin. Onze vrijwilligers denken graag met je mee hoe we je kunnen ondersteunen om je weer jezelf te voelen.

BELGEZEL
Ten tijde van Corona is er een telefonisch maatjescontact ontstaan; Belgezel.
Belgezel biedt telefonisch een steuntje in de rug aan hen die zich eenzaam of alleen voelen. Het geeft je de mogelijkheid om wekelijks een ondersteunend en vriendschappelijk gesprek te voeren met een vaste vrijwilliger om verdere eenzaamheid te voorkomen en sociale isolatie te doorbreken. 

WAT KUN JE VERWACHTEN
Eenzaam zijn is heel normaal en het hoort bij het leven. Onze vrijwilligers helpen jou om op eigen kracht iets aan je situatie te veranderen. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

HOE WERKT HET?
Na je aanmelding bespreek je met een coördinator hoe Gesprekken van Mens tot Mens & Belgezel jou kan ondersteunen. Je wensen zijn daarbij het uitgangspunt; de ondersteuning wordt afgestemd op wat er nodig is. 

STEUNTJE IN DE RUG NODIG?
Meld je dan aan via dit formulier.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Meld je dan hier aan.

Humanitas: Wat we doen

EENZAAMHEID
We helpen je bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, zodat je er niet (meer) alleen voor staat.
Gesprekken van Mens tot Mens
Meedoen in de Wijken

Ik haal veel energie uit mijn bezoekjes aan mijnheer Stolk.

Hélène Kuiters is actief als vrijwilliger bij ‘Gesprekken van Mens tot Mens’ één van de drie activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Eenzaamheid’. Wekelijks bezoekt zij André Stolk een nog zelfstandig wonende man van 88. Lees hier haar verhaal.