Eindhoven

Opvoedondersteuning 0-18

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start en Home-Start+ luisteren en geven praktische tips voor de opvoeding.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start, voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • De ondersteuning van Home-Start is gratis

HOE WERKT HET?
Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek de Home-Start coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt een keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte; soms een jaar of langer. Steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

HULP NODIG?
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ken je een gezin dat hulp nodig heeft? Bel dan: 040 206 53 50 of meld je aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas Home-Start inhoudt.

DOORSTART VALT VOORTAAN ONDER HOME-START

Home-Start film

Onderstaand filmpje toont in 3 minuten wat Home-Start doet (voorheen doorstart).

//www.youtube-nocookie.com/embed/uVy81L3E5qw
Humanitas: Wat we doen

OPVOEDEN
Opvoeden valt niet mee, maar met een beetje hulp van een vrijwilliger lukt het een deelnemer vaak wel om het gezin (weer) goed draaiende te houden.
Home-Start
BOR

Ik reis met de verhalen van ‘mijn’ gezinnen mee.

Henriëtte Heiningen, vrijwilliger bij de activiteit ‘Home-start’ één van de twee activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘opvoeden’. Lees hier haar verhaal.

Ik wijs 'mijn gezinnen' de weg in onze maatschappij.

Michel Dresselaerts, vrijwilliger bij de activiteit ‘Home-Start' één van de twee activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opvoeden’. Lees hier zijn verhaal.