Eindhoven

Meedoen in de Wijken

Het doel is participatie, beter Nederlands leren spreken het middel.

Meedoen in de Wijken is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas. Meedoen in de Wijken helpt Eindhovenaren van buitenlandse afkomst hun Nederlands te verbeteren zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

MEEDOEN!
Een praatje maken met je buren, meedoen aan een activiteit in de buurt, zelfstandig afspraken maken, een 'tien-minuten-gesprek' voeren op de school van de kinderen, vrijwilligerswerk doen, starten met een opleiding of solliciteren naar een baan. Veel mensen van buitenlandse afkomst vinden dit moeilijk. De Nederlandse taal is vaak het grootste struikelblok.

'Meedoen in de Wijken' biedt hulp. Vrijwillige taalcoaches ondersteunen Eindhovenaren van buitenlandse afkomst bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. Deelnemers kunnen een half jaar tot zelfs een heel jaar lang taalondersteuning volgen.; hetzij in een individueel traject, hetzij in groepsverband. taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau en wijk.

AANMELDEN?
Wil jij ook graag beter Nederlands leren spreken en schrijven? Of ken je iemand die dat graag zou willen? Bel dan: 085 044 86 01 of meld je aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas Meedoen in de Wijken inhoudt.

MEER INFORMATIE?
Klik dan door naar de eigen website van 'Meedoen in de Wijken'.

Humanitas: Wat we doen

EENZAAMHEID
We helpen je bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, zodat je er niet (meer) alleen voor staat.
Gesprekken van Mens tot Mens
Meedoen in de Wijken

Beheers je de taal, dan gaan deuren voor je open.

Carla is één van de vrijwilligers van een Meedoen in de Wijken, een gezamenlijk initiatief van Humanitas Eindhoven, Het Rode Kruis en St. OVAA. De Vietnamese Thanh Huyen Vu (33) sprak een jaar geleden nog geen woord Nederlands. Nu kunnen we het interview voor dit artikel in het Nederlands doen. Een hele prestatie van Thanh! Lees hier hun verhaal.