Eindhoven

Mentormaatjes Eindhoven

Een Mentormaatje van Humanitas is een gezellig maatje dat naar je luistert en kijkt naar wat jij belangrijk vindt.

Niet iedereen heeft een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus die kan helpen. Toch is het soms fijn als er iemand is die speciaal aandacht heeft voor jou.

Een mentormaatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker loopt. Hij of zij helpt jou 1 tot 2 uren per week op school. Geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend. Zij geven begeleiding in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs, meestal voor de duur van één schooljaar.


Humanitas Mentormaatjes is een zogenoemd school-based project. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via school verlopen. De Mentormaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school. Meestal duurt de begeleiding één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.
De mentormaatjes geven begeleiding bij:

•    basisonderwijs
•    voortgezet onderwijs
•    beroepsonderwijs

HULP NODIG?
Kun jij wel een maatje van Humanitas Mentormaatjes gebruiken vraag dan aan je school of ze voor je contact opnemen met Humanitas MentorMaatjes?

SCHOLEN
Alle scholen in Eindhoven en omgeving kunnen vanaf groep 6 in het basisonderwijs en hoger een aanvraag indienen bij ons. Bij mentoring in het onderwijs gaat het om de begeleiding van een leerling tot en met 16 jaar door een ervaren vrijwilliger van buiten de school, een mentormaatje. Heeft u leerlingen die wel een mentormaatje kunnen gebruiken bel dan: 085 044 86 01 of vul nu het online aanmeldformulier in.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas Mentormaatjes inhoudt.

Humanitas: Humanitas Kindervakantieweken

OPGROEIEN

Steun, een luisterend oor, ontspanning, afleiding en informatie voor jongeren en jongvolwassenen die dat nodig hebben.
MentorMaatjes
Gevaarlijke Liefde
Match!
Vakantieweken

"Een klein beetje extra aandacht doet wonderen voor een leerling."

Jos Jansen is vrijwillig coördinator bij Humanitas Mentormaatjes, één van de vier activiteiten die valt binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’. Lees hier zijn verhaal.