Eindhoven

GESTOPT: MentorMaatjes Eindhoven

Een mentormaatje van Humanitas is een fijn maatje dat naar je luistert en kijkt naar wat jij belangrijk vindt.

Niet iedereen heeft een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus die kan helpen. Toch is het soms fijn als er iemand is die speciaal aandacht heeft voor jou.

Een mentormaatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker gaat. Hij of zij helpt jou 1 à 2 uur per week op school, na schooltijd. Geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Maar ook samen iets leuks doen, kletsen of sporten is mogelijk. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend, die jou graag extra aandacht, steun en begeleiding geven.

Humanitas MentorMaatjes is een school-based project. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via de school verlopen. De mentormaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school, na schooltijd. Meestal voor de duur van één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.
De mentormaatjes geven begeleiding in het:

•    basisonderwijs
•    voortgezet onderwijs
•    beroepsonderwijs

HULP NODIG?
Ben je tussen de 10 en 17 jaar oud en kun je wel een maatje van Humanitas MentorMaatjes gebruiken? Vraag dan aan je school of ze voor je contact opnemen met Humanitas MentorMaatjes.

SCHOLEN
Alle scholen in Eindhoven en omgeving kunnen leerlingen vanaf groep 6 in het basisonderwijs en hoger aanmelden voor een mentormaatje. Bij mentoring in het onderwijs gaat het om de begeleiding van een leerling tot en met 16 jaar door een ervaren vrijwilliger van buiten de school, een mentormaatje. Heeft u leerlingen die wel een mentormaatje kunnen gebruiken bel dan: 085 044 86 01 of vul nu het online contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas MentorMaatjes inhoudt.

Humanitas: Humanitas Kindervakantieweken

OPGROEIEN

Steun, een luisterend oor, ontspanning, afleiding en informatie voor jongeren en jongvolwassenen die dat nodig hebben.

Jeugdsupport
Gevaarlijke Liefde

"Een klein beetje extra aandacht doet wonderen voor een leerling."

Jos Jansen is vrijwillig coördinator bij Humanitas Mentormaatjes, één van de vier activiteiten die valt binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’. Lees hier zijn verhaal.