Ervaringsverhalen

Onze vrijwilligers helpen jaarlijks zo'n 70.000 mensen op allerlei gebieden. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat heb je er als deelnemer aan? En hoe ervaren onze vrijwilligers hun werk? Op deze pagina vind je verhalen van deelnemers en vrijwilligers, die vertellen over hun ervaringen.

Zoek op onderwerp:

Iedereen wordt blij van aandacht

Na de geboorte van haar oudste zoon besluit Hong te stoppen met werken. Ze wordt vrijwilligster bij het project voor opvoedingsondersteuning Home-Start. "Echte aandacht koop je niet." 

Sámen oplossingen bedenken is belangrijk

Toen Astrid door gezondheidsklachten moest stoppen met haar werk, voelde ze zich nog te jong om aan de zijlijn te blijven staan. Dus is ze nu actief als vrijwilliger bij Home-Start+, waar ze vooral gezinnen ondersteunt met een migratieachtergrond.

Ik probeer mijn ervaring als moeder over te dragen

Na haar pensionering was Francis (69) niet van plan om tussen de geraniums te gaan zitten. Ze werd vrijwilliger bij Humanitas en ging aan de slag bij Home-Start, een project voor opvoedingsondersteuning.

Het gaat nu veel beter met onze dochter

Tussen de gescheiden ouders Miranda en Melvin was lange tijd geen contact. Maar ze wilden wel allebei het beste voor hun dochtertje. Vrijwilliger Betty van Humanitas BOR hielp met het opbouwen van het contact en een omgangsregeling.  

Beter kan ik het niet treffen

De bijna tachtigjarige Willemien is al jaren vrijwilliger bij Home-Start. Nu ze door de coronacrisis niet naar buiten kan, kookt haar deelnemer Anastasia voor haar. "Nou, ik heb ervan gesmuld hoor."

'Ik wil hen niet in de steek laten

Mascha (49) was nog maar kort vrijwilliger bij Home-Start, toen de maatregelen tegen corona werden ingevoerd. Nu brengt ze een paar keer per week een pan met eten langs bij ‘haar’ gezin. 

Claudia biedt me een luisterend oor

Kort na de bevalling van haar jongste kind stond Philippina er alleen voor. Haar relatie was ten einde gekomen en ze had behoefte aan iemand die luisterde en met haar meedacht. Dat werd vrijwilliger Claudia van Home-Start. 

Ze gaf me energie om er  tegenaan te kunnen

Na haar verhuizing kon Sylvia haar draai niet vinden. Ook over haar gezin maakte ze zich zorgen. Vrijwilliger Rasha gaf haar het zelfvertrouwen om haar leven een positieve draai te geven.

Ik geef 'n zetje maar zij neemt de stappen

Vrijwilliger Betty van Humanitas Wel Thuis komt wekelijks bij Sabine en haar jonge kind. Ze geniet van de groei die zij doormaakt.

We kunnen nu weer makkelijker praten

Als Deborah vijf maanden zwanger is gaan zij en haar vriend  Wesley uit elkaar.  Vrijwilliger Gerard van Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt ze goede afspraken te maken over de omgangsregeling.

Steun vragen is niet mijn ding, maar het moest

Rebecca heeft haar handen vol aan de zorg voor haar oudste twee kinderen. Haar jongste dochter kon daardoor wel wat extra aandacht gebruiken.

De vrijwilliger geeft ons lucht. Elke week weer.

Gaby is een alleenstaande moeder van vier kinderen. In haar gezin is veel aan de hand. Vrijwilliger Tamara van Wel Thuis komt regelmatig langs voor een goed gesprek en praktische hulp.

Bij Trudy kunnen we ons verhaal kwijt

Als het niet zo lekker gaat op school met haar dochter, meldt Renata zich aan voor  opvoedingsondersteuning.