Ervaringsverhalen

Onze vrijwilligers helpen jaarlijks zo'n 70.000 mensen op allerlei gebieden. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat heb je er als deelnemer aan? En hoe ervaren onze vrijwilligers hun werk? Op deze pagina vind je verhalen van deelnemers en vrijwilligers, die vertellen over hun ervaringen.

Zoek op onderwerp:

Als je nieuw bent, weet je niet meteen hoe alles gaat

Francis brengt zijn jeugd door op Curaçao en woont sinds 2013 in Nederland. Drie jaar na zijn aankomst beginnen zijn geldproblemen zich op te stapelen. 

Ik wilde meer uit mijn leven halen

Twee jaar geleden ging Elin scheiden.  Ze maakte zich zorgen over haar financiële toekomst. Humanitas hielp haar met het aanvragen van financiële ondersteuning en het opstarten van een studie. 

Toen ik voor het eerst langskwam zag je hem glunderen

Tim (19) en Kim (18) werken als stagiairs bij Thuisadministratie van Humanitas Leeuwarden. Zij helpen mensen met het op orde krijgen van hun financiën. "Aan het begin had hij helemaal niks. Geen baan, geen inkomen."

Ik weet nu wanneer ik schuldenvrij ben

Vincent was het overzicht op zijn financiën kwijt. Ook had hij schulden. Vrijwilliger Hanny van Humanitas Get a Grip hielp hem zijn geldzaken weer op orde te krijgen. 

Ik weet dat ik het nu zelf kan

Mandy heeft moeilijke jaren achter de rug, waarin huiselijk geweld een grote rol speelde. Nu de rust is teruggekeerd, bouwt ze met haar kinderen aan een nieuwe toekomst. Vrijwilliger Cis van Humanitas Thuisadministratie helpt haar met het op orde krijgen van haar financiën. 

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Als vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie helpt Zêta mensen hun administratie op orde te krijgen. "Het geeft een kick om zo bezig te zijn."

Zonder Get a Grip had ik veel meer stress gehad

Nadat Stefan een auto-ongeluk had gekregen, kon hij een tijd lang niet werken. Om schulden te voorkomen, zocht hij zelf contact met Get a Grip.

Zonder Thuisadministratie was het fout afgelopen met mij

Twee jaar geleden gingen Martin en zijn vrouw uit elkaar. Hij stond letterlijk op straat, had geen dak boven zijn hoofd en kreeg grote geldproblemen.

Het werd me teveel, al die rekeningen

John had moeite het overzicht op zijn administratie te behouden. Vrijwilliger Henk helpt hem daarbij.