Ervaringsverhalen

Onze vrijwilligers helpen jaarlijks zo'n 70.000 mensen op allerlei gebieden. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat heb je er als deelnemer aan? En hoe ervaren onze vrijwilligers hun werk? Op deze pagina vind je verhalen van deelnemers en vrijwilligers, die vertellen over hun ervaringen.

Zoek op onderwerp:

Iedereen wordt blij van aandacht

Na de geboorte van haar oudste zoon besluit Hong te stoppen met werken. Ze wordt vrijwilligster bij het project voor opvoedingsondersteuning Home-Start. "Echte aandacht koop je niet." 

Sámen oplossingen bedenken is belangrijk

Toen Astrid door gezondheidsklachten moest stoppen met haar werk, voelde ze zich nog te jong om aan de zijlijn te blijven staan. Dus is ze nu actief als vrijwilliger bij Home-Start+, waar ze vooral gezinnen ondersteunt met een migratieachtergrond.

Ik probeer mijn ervaring als moeder over te dragen

Na haar pensionering was Francis (69) niet van plan om tussen de geraniums te gaan zitten. Ze werd vrijwilliger bij Humanitas en ging aan de slag bij Home-Start, een project voor opvoedingsondersteuning.

Het gaat nu veel beter met onze dochter

Tussen de gescheiden ouders Miranda en Melvin was lange tijd geen contact. Maar ze wilden wel allebei het beste voor hun dochtertje. Vrijwilliger Betty van Humanitas BOR hielp met het opbouwen van het contact en een omgangsregeling.  

Beter kan ik het niet treffen

De bijna tachtigjarige Willemien is al jaren vrijwilliger bij Home-Start. Nu ze door de coronacrisis niet naar buiten kan, kookt haar deelnemer Anastasia voor haar. "Nou, ik heb ervan gesmuld hoor."

'Ik wil hen niet in de steek laten

Mascha (49) was nog maar kort vrijwilliger bij Home-Start, toen de maatregelen tegen corona werden ingevoerd. Nu brengt ze een paar keer per week een pan met eten langs bij ‘haar’ gezin. 

Er ontstond steeds meer ruimte om te lachen

Ilja was 31 toen haar vader totaal onverwacht overleed. Bij vrijwilliger Sophie van Steun bij Rouw vond ze al wandelend steun en herkenning.

Claudia biedt me een luisterend oor

Kort na de bevalling van haar jongste kind stond Philippina er alleen voor. Haar relatie was ten einde gekomen en ze had behoefte aan iemand die luisterde en met haar meedacht. Dat werd vrijwilliger Claudia van Home-Start. 

Claire is mijn onbetwiste held

Max (65) verloor in 2010 zijn levenspartner en soulmate Claire. Om zijn verdriet te verwerken zocht hij hulp bij Humanitas. Nu is hij als ervaringsdeskundige vrijwillig coördinator bij Humanitas Steun bij Rouw.

Ze gaf me energie om er  tegenaan te kunnen

Na haar verhuizing kon Sylvia haar draai niet vinden. Ook over haar gezin maakte ze zich zorgen. Vrijwilliger Rasha gaf haar het zelfvertrouwen om haar leven een positieve draai te geven.

Ik geef 'n zetje maar zij neemt de stappen

Vrijwilliger Betty van Humanitas Wel Thuis komt wekelijks bij Sabine en haar jonge kind. Ze geniet van de groei die zij doormaakt.

We kunnen nu weer makkelijker praten

Als Deborah vijf maanden zwanger is gaan zij en haar vriend  Wesley uit elkaar.  Vrijwilliger Gerard van Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt ze goede afspraken te maken over de omgangsregeling.

Ik geniet nog zo lang ik kan

Jacoba heeft last van hartfalen en een longziekte. Toen ze in het ziekenhuis te horen kreeg dat ze niet meer terug kon naar huis, koos ze voor een hospice.

Mijn wereld was heel klein geworden

Nadat de vrouw van Albert was overleden, ging het steeds slechter met hem. Hij kwam in het hospice met een euthanasiewens, maar knapte er enorm op.

Steun vragen is niet mijn ding, maar het moest

Rebecca heeft haar handen vol aan de zorg voor haar oudste twee kinderen. Haar jongste dochter kon daardoor wel wat extra aandacht gebruiken.

De vrijwilliger geeft ons lucht. Elke week weer.

Gaby is een alleenstaande moeder van vier kinderen. In haar gezin is veel aan de hand. Vrijwilliger Tamara van Wel Thuis komt regelmatig langs voor een goed gesprek en praktische hulp.

Ik had me steeds meer teruggetrokken

Na het overlijden van haar vriend zat  Rietje diep in de put. Samen met vrijwilliger Wendy van Steun bij Rouw verwerkte ze haar verlies.

Ik zie het leven nu weer zitten

Toen zijn moeder overleed was dat voor Martien een groot verdriet. Dankzij de gesprekken met vrijwilliger Adrienne gaat het nu weer beter met hem.

Het was prettig om mijn verdriet te delen

Bij de Humanitas Lotgenotengroep Partnerverlies kan Ad zijn verdriet delen én anderen steunen.

Bij Trudy kunnen we ons verhaal kwijt

Als het niet zo lekker gaat op school met haar dochter, meldt Renata zich aan voor  opvoedingsondersteuning.