Ik stop veel energie in dingen die ik wil bereiken

Christiaan werkt als manager bij een supermarkt. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor het districtsbestuur Zuidwest van Humanitas.

"Als kind van een alleenstaande moeder heb ik gezien wat knokken betekent. Een tijd lang werkte zij fulltime en ging ze ’s avonds naar school. In de zomer konden we niet op vakantie. Van haar heb ik mijn vechtersmentaliteit: ik stop veel energie in dingen die ik wil bereiken. En zelf verantwoordelijkheid nemen past heel goed bij Humanitas.

Gelijkwaardigheid vind ik net zo belangrijk. Mensen die het even niet zelf kunnen, worden vaak zielig gevonden. Als ik in zo’n situatie terecht zou komen, wil ik nooit zo worden gezien. Bij Humanitas is iedereen gelijk. Zoals bij Thuisadministratie. Onze vrijwilligers zeggen niet: kom maar hier met je papieren. We helpen juist met onze handen op de rug, zodat mensen zélf iets overwinnen.

Foto: Roy Beusker

Van jongs af aan doe ik vrijwilligerswerk. Eerst in mijn directe omgeving en de laatste jaren in de politiek en als secretaris bij het district Zuidwest van Humanitas. Bestuurswerk is me niet vreemd: ik ben 7,5 jaar lid geweest van de ondernemingsraad in een van mijn banen.

Jonger en diverser

Ik houd ervan om mij met het grotere geheel bezig te houden. Zo heb ik me ingezet voor het digitale declaratiesysteem van Humanitas, dat veel gebruikers uit ons district ingewikkeld vonden. We hebben daar veel aandacht aan besteed bij de afdelingen en nu wordt er veel meer gebruik van gemaakt.

Het meest trots ben ik op het opzetten van Jong Humanitas. Met voorlichting en leuke bijeenkomsten hopen we besturen binnen Humanitas-afdelingen en -districten jonger en meer divers te maken. Door de interactieve en informele insteek gaan mensen vaak echt écht geprikkeld en geïnspireerd naar huis. Zo hadden wij een keer een informele districtsraadsbijeenkomst waarin wij elkaar tips gaven om jonge bestuurders via bestaande netwerken te vinden. Bij ons eigen bestuur is dat in ieder geval gelukt, de helft is onder de veertig. Zij brengen een frisse blik en nieuwe kennis met zich mee.

Na afloop van elke vergadering gaan we altijd nog even naar de kroeg. In een informele omgeving leer je elkaar goed kennen. Ook gaan we wel eens samen bowlen of andere leuke dingen doen. En zo ontdek je mooie overeenkomsten met de ander, waar je in een vergadering vaak niet aan toe komt. Ja, bestuurswerk is zeker ook plezier hebben."