Ik ging de zaak weer in een ander licht zien

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen.

Bill

Bill is ondernemer in hart en nieren. Op zijn 58ste ging hij met vervroegd pensioen. Veertien jaar later verloor hij zijn vrouw.

"Op een gegeven moment dacht ik: 'Mijn twee kinderen zijn op hun bestemming. Nou is er voor mij geen ruimte meer.' Ik belandde in een dip. Mijn dochter bracht mij met Humanitas in contact.

Met vrijwilliger John van Vriendschappelijk Huisbezoek klikte het vanaf het begin. Vanaf moment één kwamen we tot de ontdekking dat hij in zijn oude baan als vertegenwoordiger veel mensen kende die ik ook kende. Alles kwam weer een beetje terug.

Na een tijdje ging ik de zaak weer in een ander licht zien en dacht ik: 'Ik heb een behoorlijk pensioen, financieel heb ik absoluut geen problemen, ik kan tot op zekere hoogte doen en laten wat ik wil. Wees gewoon happy met wat je hebt'.

John heeft mij daar echt mee geholpen. Hij heeft niet met een toverstokje gezwaaid natuurlijk. Ik heb het grootste gedeelte zelf moeten doen. Da´s logisch."

John

John werkte tot zijn pensioen als koopman. Sindsdien is hij actief als vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

"Ik had vrij snel een deelnemer: Bill. Zijn vrouw was een paar jaar eerder overleden. Hij was een beetje timide en had niet veel mensen over de vloer. Hij vereenzaamde.

Toen ik Bill leerde kennen klikte het meteen. Het heeft veel meegemaakt in zijn leven. Ook op het gebied van zaken. Ik heb ook altijd in de verkoop gezeten. Hij heeft leuke verhalen joh! Ik ben natuurlijk geen psycholoog. Het is vaak luisteren zodat hij zijn verhaal kwijt kan. En vanuit mijn levenservaring geef ik af en toe een adviesje.

Ik kom nu een jaar bij Bill. Ik heb hem vooruit zien gaan. Het gaat nu hartstikke goed met hem. Hopelijk heb ik daar een steentje aan bijgedragen.

Overweeg je om ook vrijwilliger te worden? Besef: vrijwilligerswerk is geen vrijblijvend werk. Mensen rekenen op jou. Maar je zult merken dat áls je het doet, het heel dankbaar werk is. En wat zijn nou twee uurtjes per week?"