Ook vlakbij kan iemand hulp nodig hebben

David (39) was zeven jaar actief als vrijwilliger bij een maatjesproject van Humanitas. Nu is hij donateur. 

"In onze maatschappij komen veel mensen - vooral vanwege pech - in situaties waar ze niet zelf meer uit kunnen komen. Die mensen moeten we helpen, financieel (én) met onze talenten. Ooit zag ik op televisie een item over het maatjesproject van Humanitas. Net op een moment in m’n leven dat ik dacht: wat zou ik voor vrijwilligerswerk kunnen doen? Wat kan ik voor een ander betekenen? Ik verveelde me niet, maar had tijd over. Dus  belde ik naar Humanitas. Uiteindelijk ben ik zeven jaar vrijwilliger bij het maatjesproject geweest, totdat het niet meer te combineren was met mijn werk.

Sinds anderhalf jaar heb ik een eigen bedrijf. En ik herinnerde me een artikel over mensen met een goede opleiding en een goede baan die een deel van hun salaris aan een goed doel doneren. Nu was ikzelf in de gelegenheid om dat te doen. Ik doneer nu aan het project ‘Vang je droom’: kindervakanties voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen. Ik vind het een heel mooi project.  Ook mooi is dat de ANBI-status van Humanitas ervoor zorgt dat je een gift met belastingvoordeel kunt schenken. Dat voordeel doneer ik vervolgens ook weer. 

Het hoeven geen grote bedragen te zijn, de drempel is echt heel laag. Als we dat met heel veel mensen doen, kan dat iets teweegbrengen. En nog iets: grote hulpacties op tv zijn natuurlijk prima, maar kijk vooral om naar mensen in je omgeving die het moeilijk hebben. Ook vlakbij kan iemand hulp nodig hebben."

Word ook donateur van Humanitas.