Ik wilde meer uit mijn leven halen

Twee jaar geleden ging Elin (27) scheiden. Ze maakte zich zorgen over haar financiële toekomst en wist niet waar ze recht op had. Inge van Humanitas hielp haar met het aanvragen van financiële ondersteuning en kreeg voor elkaar dat ze een studie kon doen.  

"Voor mijn scheiding had ik het financieel goed. Maar toen ik in scheiding lag, vroeg ik me af hoe het verder moest. Ik werkte twee dagen en kon niet meer uren krijgen. Omdat ik wilde weten hoe ik mijn leven na de scheiding weer op de rails kon krijgen en niet wist of ik in aanmerking kwam voor een aanvulling op mijn inkomen, belde ik de gemeente. Die verwees mij door naar Humanitas. 

Daar kreeg ik contact met Inge. Ze kwam bij me thuis op bezoek en ik legde haar uit in welke situatie ik verkeerde. Zij wist op welke hulp ik recht had en heeft alle regelingen aangevraagd die op mij van toepassing waren. Inmiddels heb ik alles op een rijtje.  

Daarna bedacht ik me dat ik meer uit mijn leven wilde halen en een studie wilde gaan doen. Maar ik kwam ik er zelf niet uit hoe dat mogelijk zou zijn. Eigenlijk had ik de handdoek al in de ring gegooid. Maar toen appte Inge me om te vragen hoe het ging en heb ik haar gevraagd of ze wist of er mogelijkheden waren voor een alleenstaande moeder die wil studeren. Ze heeft alles uitgezocht en uiteindelijk is het gelukt om te regelen dat ik weer aan de studie kon. Nu studeer ik voor juridisch medewerker en dat gaat echt heel goed. Dat is het grootste ding waar ik Humanitas mijn hele leven dankbaar voor zal zijn. Als ik afgestudeerd ben kan ik op zoek naar een goede baan en ga ik een betere financiële toekomst tegemoet.

Door de hulp van Humanitas weet ik nu veel meer over de hulp en financiële steun die je kunt krijgen. Daarom denk ik erover na om zelf ook in de toekomst vrijwilliger te worden. Want ik vind het heel belangrijk om mensen te vertellen dat het iedereen kan overkomen dat je van een goed inkomen naar het minimum gaat. En dat je je niet hoeft te schamen als je hulp zoekt.  

Nadat mijn verhaal in een plaatselijke krant was verschenen, hebben meerdere vrouwen me gevraagd welke hulp er voorhanden is. Hoewel ik gesteld ben op mijn privacy, heb ik dat toch verteld omdat ik het mooi vind dat ik zo misschien (alleenstaande) moeders kan inspireren om ook een studie te gaan volgen.  

Ik vond het zelf een grote stap om hulp te vragen. Ik kom niet graag zielig over en je moet dan toch vertellen hoe alles ervoor staat. Maar ik zou andere mensen 100 procent aanraden hulp te zoeken bij Humanitas. Ze helpen je om een beter leven te krijgen en de goede keuzes te maken. En als je het moeilijk vindt om te praten, kun je ook even een appje sturen, dus de hulp is heel laagdrempelig."

Lees meer over Humanitas Thuisadministratie.