Ik heb al veel geleerd over contact maken

Kelsey (22) studeert Social Work en loopt stage bij Humanitas. Ook won ze de dichtwedstijd van Humanitas Almere.

"Ik studeer Social Work. Vorig jaar liep ik stage bij Humanitas Match in Almere. Daarbij ben je het maatje van een kind dat wat extra aandacht en gezelligheid kan gebruiken. Toen iemand op school kwam vertellen over Humanitas dacht ik meteen: daar wil ik stage lopen. Gelukkig was er plaats. Erg leuk dat ik ook die dichtwedstrijd won. 

Waar Humanitas voor staat vind ik erg mooi. We moeten elkaar namelijk een beetje helpen in het leven. Dat vind ik erg belangrijk. 
 
Sinds kort loop ik stage bij Gezonde Maatjes in Amsterdam. Daarbij stimuleer je het kind om meer te bewegen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Hierbij werk je echt naar een doel toe, dat is best uitdagend. 
 
Ik vind dat ik goed begeleid word tijdens mijn stageperiode. Vooraf heb ik een training gehad over het Gezonde Maatjesproject en de omgang met ouders en kind. Daarna maakte ik, samen met mijn stagebegeleidster, kennis met mijn nieuwe maatje en haar moeder. Ik heb al best veel geleerd over contact maken en hoe je de ouders bij het kind betrekt. Hier wil ik tijdens mijn stage verder in groeien.  
 
Ik vind dat alle mensen gewoon eens moeten uitproberen wat vrijwilligerswerk is. Het heeft zoveel mooie kanten. Als je dat nooit hebt gedaan, weet je dat niet. Je merkt vaak dat je gewaardeerd wordt door de mensen die je helpt, daar word je zelf ook blij van."

Lees meer over Gezonde Maatjes.