Het kerstdiner was het allerleukste

Eliza's vader heeft geen tijd en geld voor uitstapjes. Samen met Nynke van Humanitas T'win doet ze leuke dingen.

Eliza

"Mijn vader heeft geen geld en geen tijd voor uitstapjes. Daar lette ik nooit op, maar toen ik over T'win hoorde leek het me wel fijn om meer dingen te doen. De eerste keer kwam Nynke mij ophalen om samen koekjes te gaan bakken. Ook gingen we schaatsen, dat had ik nog nooit gedaan op een kunstijsbaan. Ik begon op noren, maar dat lukte niet. Daarna probeerde ik het op kunstschaatsen en toen ging ik harder dan Nynke!

We zijn ook samen met alle T'winners naar een kerstdiner bij Humanitas geweest. Iedereen bracht iets lekkers mee en wij hadden gevulde eieren gemaakt. Dat was het allerleukste wat we hebben gedaan.

T'win is nu afgelopen voor mij. Ik vind het niet erg, ik spreek nu toch vaker af met vriendinnen dus ik heb er geen tijd meer voor. Het leukste aan T'win was Nynke. Ze is heel aardig, spontaan en lief."

Opgroeien Twin deelnemer en vrijwilliger

Nynke

"In mijn werk krijg ik vooral te maken met ouders en met 16-plussers. Ik wilde als vrijwilliger graag eens iets doen met jonge kinderen. Hun enthousiasme, daar houd ik van. Eliza heeft die eigenschap in zeer grote mate.

Het werd T'win vanwege het 'leuke dingen doen'. Iets ondernemen is voor veel kinderen de normaalste zaak van de wereld, maar door dit contact besefte ik dat het voor sommige kinderen niet vanzelfsprekend is.

We hebben onder andere gezwommen, geschaatst, we zijn naar mijn paard geweest en hebben de Martinitoren in Groningen beklommen. Door bezig te zijn, kwamen we vaak tot leuke gesprekken en werden haar kwaliteiten mooi zichtbaar. Het is ook prachtig om te zien dat ze steeds meer zelf onderneemt in haar vrije tijd en meer vriendinnetjes krijgt. Ik hoopte met dit vrijwilligerswerk een band op te bouwen met een kind. Die wens is helemaal uitgekomen."