Ik zag meteen: hier ga ik 'n leuke week mee hebben

Didrik is in het dagelijks leven kok en daarnaast vrijwilliger bij de Kindervakantieweken.

"Ik hoorde van een vriendin over de Kindervakantieweken en besloot me aan te melden als vrijwilliger. Kinderen die het thuis niet altijd even makkelijk hebben een leuke tijd bezorgen, daar wil ik graag een week van mijn tijd voor opgeven.

Oprecht geïnteresseerd

Al bij de eerste vergadering zag ik dat ik in een groep vrijwilligers terecht was gekomen waar ik zeker een leuke week mee ga hebben. Ze gingen makkelijk met elkaar om, durfden door te vragen en waren oprecht geïnteresseerd.

Foto: Roy Beusker

Tijdens het warmdraaiweekend voor de vrijwilligers werd onze kennis op diverse terreinen bijgespijkerd. Zo hebben we in een workshop casuïstiek mogelijke scenario’s besproken en vervolgens gekeken naar oplossingen. Wat doe je bijvoorbeeld als een meisje steeds dreigt weg te lopen? Of als een jongen niet wil eten? Je leert op die manier veel over wat je wel en niet kan doen. Natuurlijk mag je omgaan met de kinderen, maar niet te persoonlijk. Je mag ze bijvoorbeeld niet jouw geheimen vertellen.

Ik vond het hele weekend hartstikke leuk en interessant. Ik heb veel bijgeleerd en ‘s avonds hebben we nog lang buiten gezeten met een muziekje op de achtergrond."