Claudia biedt me een luisterend oor

Kort na de bevalling van haar jongste kind stond Philippina er alleen voor. Haar relatie was ten einde gekomen en ze had behoefte aan iemand die luisterde en met haar meedacht. Dat werd vrijwilliger Claudia van Home-Start. 

Philippina  

"Ik was net bevallen van mijn jongste en het ging allemaal heel moeilijk omdat ik net ook in een relatiebreuk zat. Ik had eigenlijk mijn handen vol. Vrijwilliger Claudia kwam langs, luisterde naar mijn verhalen en gaf tips voor de opvoeding van de kinderen. 

Nu is het veel rustgevender in huis. Voor de jongens ook. Claudia is lief naar de kinderen toe en ook naar mij. Ze biedt me een luisterend oor en dat had ik, vooral in die eerste periode, heel erg nodig."

Claudia 

"Philippina en ik praten over de kinderen. Ik deel mijn ervaringen op het gebied van opvoeding en geef tips over hoe ze dingen zou kunnen aanpakken.  

Ook help is soms met praktische dingen. Dan doe ik een boodschapje of help de kinderen. Zo heb ik een van de kinderen geholpen om een Powerpoint-presentatie te maken voor een spreekbeurt. Dat hebben we samen in een middag gefixt. 

Wat ik leuk vind aan ons contact is dat bij ons de verhoudingen gelijkwaardig zijn. Het is niet zo dat ik haar vertel wat ze moet doen. Zij heeft op haar beurt ook haar verhalen en geeft bepaalde dingen aan."

Lees meer over Home-Start.