Zonder Get a Grip had ik veel meer stress gehad

Nadat Stefan een auto-ongeluk had gekregen, kon hij een tijd lang niet werken. Om schulden te voorkomen, zocht hij zelf contact met Get a Grip.

"Je zou het nu niet zeggen, maar eind 2015 liep ik er heel anders bij. Bij een auto-ongeluk had ik mijn nek gebroken en kon ik mijn werk als kok maandenlang niet doen. Daardoor raakte ik nogal in de put en kwam in de ziektewet.

Toen het beter ging, moest ik weer op zoek naar werk. Ik had net een huurhuis, mijn vaste lasten zouden omhoog gaan. Ik werkte ergens op proeftijd maar wist: als ik deze baan niet krijg, dan heb ik straks een uitkering en veel minder geld om uit te geven. Ik wilde me houden aan mijn principe om nooit in de schulden te raken. Daar had ik wel steun bij nodig. Via internet vond ik Get a Grip."

Geld moet rollen

"Samen met de vrijwilliger bekeek ik mijn uitgaven. Voor mij moest geld altijd rollen. Ik deed boodschappen van A-merken - ik ben tenslotte kok - en kocht dure merkkleding. Ik had niet goed in de gaten wat ik uitgaf doordat ik alles met mijn pinpas betaalde. Dat doe ik nog steeds, maar nu heb ik virtuele ‘potjes’ voor bijvoorbeeld boodschappen, benzine en vaste lasten.

Nu heb ik een nieuwe baan, maar die potjes houd ik in stand. Zonder Get a Grip had ik echt meer stress gehad. Het was in het begin moeilijk om eerlijk te zijn tegen de vrijwilliger over mijn uitgaven. Het voelt vreemd aan om aan iemand die je niet goed kent te vertellen wat je uitgeeft. Mijn advies aan anderen: doe dat wel. Het is even vervelend, maar het helpt echt.”