Ik hou ervan om bij mensen te zijn

Daphne (16) is druk met school en hobby's. Toch weet ze ook de tijd te vinden om vrijwilligerswerk te doen bij het Vriendencafé Winterswijk.

Het Vriendencafé Winterswijk is er voor mensen die een sociaal isolement ervaren en dit willen doorbreken. Iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of sociale achtergrond kan hier ervaringen opdoen met het leren leggen en onderhouden van contacten.

Daphne

“Ik zit op school en ben daarnaast druk met de schoolkrant en saxofoon-les. Als ik tijd over heb, besteed ik die aan vrijwilligerswerk. Eén keer in de maand ben ik bijvoorbeeld te vinden in het Vriendencafé. Mensen die zich eenzaam voelen kunnen elkaar hier ontmoeten.

Foto: Harry Brieffies.

Mensen zeggen soms, jij bent zo jong, wat bijzonder dat je nu al vrijwilligerswerk doet. Maar zo voel ik het zelf helemaal niet. Ik vind het alleen maar heel erg leuk om er voor een ander te zijn.

Ik raad iedereen aan om vrijwilliger te worden. Ga het gewoon eens proberen, dan ervaar je zelf hoe leuk het is. Ik hou ervan om bij mensen te zijn en hun verhalen te horen. Daar is tijdens het Vriendencafé alle ruimte voor. We spelen spelletjes, maar praten ook en hebben gewoon plezier. Het haalt mensen uit hun sociale isolement.”

Bekijk ook onze andere programma's op het gebied van eenzaamheid.