CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 050 312 6000
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Humanitas Groningen is één van de grotere afdelingen van de vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 3.300 vrijwilligers 6.800 mensen tijdelijk een steuntje in de rug.

  • Humanitas Groningen is actief in: Glimmen, Groningen, Haren, Noordlaren, Onnen, Ten Boer

Uitgelicht: Mantelzorgondersteuning

Zorg je langdurig en intensief voor een ander? Door deze extra zorg bestaat het risico dat je overbelast raakt. Ook de combinatie van zorg en werk kan heel zwaar zijn.Voorkom overbelasting en neem tijdig contact op met het Steunpunt Mantelzorg!

Jonge Mantelzorgers is er voor jongeren die voor een ziek familielid zorgen. Wij organiseren leuke activiteiten zodat je je zorgen even kunt vergeten. 

Meer activiteiten van Humanitas Groningen
Externe pagina op jongeren.humanitas.nl

Jongerenwebsite Humanitas

Iedereen tussen de 16 en 26 jaar kan nu ook vrijwilliger worden bij Humanitas! Ja ook als je nog wat stage uurtjes moet invullen, studiepunten mist of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij!

“Jij maakt het verschil”

09 nov 2019 19:00 Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg 9 november! Schrijf je nu in! 

Humanitas: Word vrijwilliger!

We hebben je hard nodig!

We zijn altijd dringend opzoek naar vrijwilligers voor alle projecten van Humanitas-Stad. Momenteel krijgen we veel hulpvragen binnen dus nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Draag jij je steentje bij? Aanmelden kan via mip.groningen@humanitas.nl.

Vacatures
Vrijwilliger Coördinator Voorlezen

Onze voorleesvrijwilligers lezen bij kinderen thuis wanneer ouders niet (goed) in staat zijn dit zelf te doen. Spelenderwijs worden kinderen geholpen in hun taalontwikkeling middels Voorlezen en Samen Lezen.

Spoed!Turks en Nederlands sprekende vrijwilliger

 die de omgang tussen een vader en zijn zoontje wil begeleiden in de stad Groningen.

Vrijwillig Coördinator ...Met Elkaar

…Met elkaar is voor mensen vanaf 18 jaar voor wie het om diverse redenen moeilijk is om zelf contacten te maken, maar die toch graag anderen willen ontmoeten. Dit kan in groepjes die zijn samengesteld op basis van een gezamenlijke hobby of interesse. Zo vindt men elkaar en doet men samen iets leuks....

Vrijwilliger Taalcafé Selwerd

Het taalcoachproject van Humanitas biedt vluchtelingen en migranten hulp bij het leren van Nederlandse taal door middel van individuele taalcoaching, conversatiegroepjes en het taalcafé. Humanitas Groningen Stad heeft op dit moment bijna 400 taalcoaches die zich vrijwillig inzetten om anderstaligen ...

Bekijk alle vacatures

Vlog van de week

”Ik ben blij dat ik bij hen gekomen ben”
Dit zegt Yasser. Hij is 20 jaar en woont drie jaar in Nederland. Op woensdag gaat hij na school langs bij Erica en Maarten, een van de Aanloopgezinnen bij Humanitas. Hier maakt hij zijn huiswerk, helpt met koken en kan er terecht met praktische vragen. Benieuwd geworden? Bekijk hier het filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/kXLa7JxfbLA
Je maakt echt het verschilWil jij ook het verschil maken? Bekijk onze vacatures!

Humanitas: Titia

Titia is al 10 jaar taalmaatje en gaat onvermoeibaar verder!

“Ik leer zelf graag talen en help anderen met plezier met Nederlands!” Lees hier het verhaal van Titia.

Humanitas: Een high tea en een blijvende herinnering

Een high tea en een blijvende herinnering

Maatjeskoppels van Humanitas kregen van de gemeente een donatie voor een leuke activiteit. Het werd een combinatie van een high tea en een blijvende herinnering.