Welkom bij Humanitas Groningen

Je kunt bij ons terecht voor tijdelijke ondersteuning als het even niet zo lekker loopt. Onze vrijwilligers helpen je om je situatie te veranderen, zodat je daarna op eigen kracht verder kunt.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. Wil je iets voor een ander betekenen in je vrije tijd? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom!

Humanitas Groningen is de grootste afdeling van de landelijke Vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 2600 vrijwilligers tijdelijk een steuntje in de rug aan 8000 mensen, waarvan 3000 mantelzorgers. 

Telefoonnummer:
050 312 6000

CONTACT

Actueel

Mantelzorg 10-daagse

De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar gevierd met een Mantelzorg 10-daagse. Tien dagen vol activiteiten in de periode van 10 tot en met 19 november.

Mantelzorgkaart 2021

Aanmelden als (jonge) mantelzorger en de Mantelzorgkaart/bioscoopbonnen aanvragen? Klik hier voor het digitale formulier. Door het aanvragen sta je meteen als (jonge) mantelzorger ingeschreven.

Voorlichting vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas en ben je benieuwd naar onze projecten en activiteiten? Kom dan naar onze voorlichtingsochtend. Die is iedere woensdag in de even weken.

Koffie en een goed gesprek

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan bij de UP! themagesprekken in Beijum en de Wijert.

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligers Hulpdienst

Heb jij een paar uurtjes in de week over? De Hulpdienst is dringend op zoek naar vrijwilligers die 1 x per week de boodschappen willen halen voor mensen die dit zelf niet meer kunnen.

Vluchtelingenmaatjes

Wil jij een vluchteling helpen een leven op te bouwen in Groningen? Word dan vluchtelingenmaatje bij Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen!

Vrijwillig coördinator Vriendschappelijk Bezoek

Vind je het leuk om met ouderen te praten? En lijkt het je leuk om ouderen te matchen aan een passende vrijwilliger? Dan is vrijwillig coördinator bij Vriendschappelijk Bezoek iets voor jou!

Vrijwilligers Steun bij verlies

Als vrijwilliger bij Steun bij Verlies bied je ondersteuning aan mensen die moeite hebben om een verlies te verwerken. Humanitas zoekt (met name in de gemeente Groningen) vrijwilligers bij Steun bij Verlies.