CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 050 312 6000
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Humanitas Groningen is een van de grotere afdelingen van de vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 3.300 vrijwilligers 6.800 mensen tijdelijk een steuntje in de rug.

  • Humanitas Groningen is actief in: Glimmen, Groningen, Haren Gr, Noordlaren, Onnen, Ten Boer

Onze vrijwilligers helpen je graag!

Iemand die echt naar je luistert en met je meedenkt. Die er voor je is. Zonder oordeel, van mens tot mens. Wie wil dat niet? Zeker op momenten dat het even niet zo lekker loopt. Omdat er bijvoorbeeld zorgen zijn over het gezin, of over geldzaken. Of omdat er niemand is voor een praatje of wat gezelligheid. Dat is precies wat onze vrijwilligers bieden.
Onze vrijwilligers krijgen scholing en begeleiding, ze zijn goed voorbereid  zodat je goede hulp krijgt. Ze geven je tijdelijk een steuntje in de rug  zodat jij zelf  weer greep op je leven krijgt.

Eenzaamheid, isolement, iemand missen die gewoon even met je meedenkt. Het kan iedereen overkomen. Een vrijwilliger biedt als Belmaatje een luisterend oor. Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen als je je eenzaam voelt. 

Oude man aan telefoon. Belt met een belmaatje, een vrijwilliger die een luisterend oor biedt.

Ben je student aan het mbo, hbo of de universiteit en heb je het moeilijk? Problemen met concentratie of motivatie of psychische problemen? Een studiemaatje komt eens per week samen met jou studeren zodat je er niet alleen voor staat.

Een deelneemster en vrijwilligers van Taalmaatjes zitten achter een laptop
Meer activiteiten van Humanitas Groningen
Humanitas: Aanmeldformulier mantelzorger en aanvraag mantelzorgkaart

Aanmelden als (jonge) mantelzorger en de Mantelzorgkaart/bioscoopbonnen aanvragen? Klik hier voor het digitale formulier . Door de Mantelzorgkaart/bioscoopbonnen aan te vragen sta je meteen als (jonge) mantelzorger ingeschreven.

10 mrt 2021 09:30 Algemene voorlichting vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas en ben je benieuwd naar onze projecten en activiteiten? Kom dan naar onze  online voorlichtingsochtend. Die is iedere woensdag in de even weken. Overleg je liever telefonisch? Dat kan ook!  

Humanitas: Groningers helpen elkaar

Klik op de afbeelding voor meer informatie. 

Humanitas-pand beperkt open

Tijdens de verlengde lockdownperiode tot 15 maart is het pand aan de A-kerkhof zeer beperkt in gebruik, en alleen op afspraak toegankelijk. Wel zijn we op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur.

22-2-2021 Nieuwsbrief februari 2021

Speciale aandacht voor jonge vrijwilligers in deze nieuwsbrief! Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vrijwilligers, projecten, evenementen en Humanitas? 

Externe pagina op humanitas.docufiller.nl

Lees hier het Humanitas magazine Van Mens Tot Mens met als thema 'Contact'

Humanitas 75 jaar

Kom jij ook in beweging voor Humanitas? 

//www.youtube-nocookie.com/embed/mTKVoxo9n28
Vacatures
Vrijwilliger Facilitaire ondersteuning

Voor onze Facilitaire afdeling zijn we op zoek  naar een handige vrijwilliger facilitaire ondersteuning.

Vrijwillig coördinator Vrijwilligers & Dementie

Dankzij vrijwilligers kunnen mensen met dementie langer thuis blijven wonen. Vrijwilligers kunnen al een vroeg stadium van betekenis zijn. Als vrijwillig coördinator zorg je voor een goede match tussen vrijwilliger en iemand met dementie.

Belmaatje

Als Belmaatje bel je regelmatig met iemand die behoefte heeft aan contact. Veel mensen missen in deze coronatijd het contact met anderen. Je biedt hun een luisterend oor, kunt samen even praten of lachen.

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Word vrijwilliger!

We hebben je hard nodig!

Wil je bij ons aan de slag als vrijwilliger? Je bent van harte welkom. Aanmelden of meer informatie over ons vrijwilligerswerk? Neem contact met ons op via mip.groningen@humanitas.nl.

Externe pagina op jongeren.humanitas.nl

Jongerenwebsite Humanitas

Iedereen tussen de 16 en 26 jaar kan vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je je blik wilt verruimen, aan je CV wilt werken of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij. Check onze nieuwe jongerenwebsite.

“Jij maakt het verschil”