Welkom bij Humanitas Groningen

Hulp nodig?

Je kunt bij ons terecht voor tijdelijke ondersteuning als het even niet zo lekker loopt. Onze vrijwilligers helpen je om je situatie te veranderen, zodat  je daarna op eigen kracht verder kunt.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. Wil je iets voor een ander betekenen in je vrije tijd? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom!

Humanitas Groningen is de grootste afdeling van de landelijke Vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 2600 vrijwilligers tijdelijk een steuntje in de rug aan 8000 mensen, waarvan 3000 mantelzorgers. 

Vlog Ineke Vluchtelingenmaatje

Een jaar geleden zijn studenten Arton, Job en José gezamenlijk vluchtelingenmaatje geworden van Alaa. Een half jaar geleden gaf Alaa aan dat hij heel dankbaar was met de hulp van de studenten en dat hij dit wil doorgeven door iemand anders te helpen. Alaa begeleidt nu Rasheed en als hij er niet uitkomt, dan schakelt hij de studenten in.

//www.youtube-nocookie.com/embed/JDrxGJSjLXw
Humanitas: Opvoeden en opgroeien

Opvoeden valt niet altijd mee, maar met een beetje extra aandacht en hulp van een vrijwilliger lukt het vaak toch om je gezin weer zelf goed draaiende te houden. Ook bij het opgroeien kan een vrijwilliger je helpen bij lastige situaties, zoals op school of met je ouders. Of juist wat extra tijd en aandacht geven aan een kind/jongere en samen leuke activiteiten ondernemen.

Humanitas: Contact en steun

Als het om wat voor reden dan ook niet soepel loopt in je leven kun je best een steuntje gebruiken. Ben je op zoek naar praktische hulp, persoonlijk contact, iemand die jouw situatie goed aanvoelt, of iemand die je helpt bij het uitbreiden van je contacten? Ook voor contact met gelijkgestemden kun je bij ons terecht. 
         

Humanitas: Aanmeldformulier mantelzorger en aanvraag mantelzorgkaart

Aanmelden als (jonge) mantelzorger en de Mantelzorgkaart/bioscoopbonnen aanvragen? Klik hier voor het digitale formulier . Door de Mantelzorgkaart/bioscoopbonnen aan te vragen sta je meteen als (jonge) mantelzorger ingeschreven.

Humanitas: Omgaan met verlies

Wanneer je in je leven te maken krijgt met verlies, dan is dat verdrietig en vaak ingrijpend. Een vrijwilliger kan je helpen om de situatie te accepteren en de draad weer op te pakken. Ook voor mensen in hun laatste levensfase kunnen vrijwilligers veel betekenen, thuis of in een hospice.

Humanitas: Geldzaken en administratie

Het goed bijhouden van je geldzaken of administratie is niet altijd even makkelijk. Maar piekeren over je (financiële) administratie hoeft echt niet, want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilliger krijg je daar weer grip op. 
      

Vacatures
Vrijwilligers Hulpdienst

Heb jij een paar uurtjes in de week over? De Hulpdienst is dringend op zoek naar vrijwilligers die 1 x per week de boodschappen willen halen voor mensen die dit zelf niet meer kunnen.

Vrijwillige Vluchtelingenmaatjes

Wil jij een vluchteling helpen een leven op te bouwen in Groningen? Word dan vluchtelingenmaatje bij Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen!

Vrijwilligers bij Steun en Verlies

Als vrijwilliger bij Steun bij Verlies bied je ondersteuning aan mensen die moeite hebben  om een verlies te verwerken. Humanitas zoekt (met name in de gemeente Groningen) vrijwilligers bij Steun bij Verlies

Vrijwillige coördinator Vriendschappelijk Bezoek

Vind je het leuk om met ouderen te praten? En lijkt het je leuk om ouderen te matchen aan een passende vrijwilliger? Dan is vrijwillig coördinator bij Vriendschappelijk Bezoek iets voor jou!

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Mantelzorgondersteuning

Als je intensief zorgt voor iemand anders, kun je soms zelf ook wel wat steun gebruiken. Je verhaal kwijt kunnen, of iemand die meedenkt over dilemma’s en alles wat je praktisch moet organiseren. Vrijwilligers kunnen soms ook de zorg een aantal dagdelen overnemen. Als mantelzorger kun je dan even ontspannen en nieuwe energie opdoen. 

Humanitas: Begeleiding vluchtelingen

Als vluchteling of asielzoeker is alles nieuw voor je. Een vrijwilliger helpt je op weg en begeleidt je bij het inburgeren. Wil je de Nederlandse taal leren? Zoek je een arts, of een school voor de kinderen? Heb je vragen over regels? Of heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren? We geven uitleg en gaan met je mee naar instanties.