Iemand die echt luistert en met je meedenkt!

Iemand die echt naar je luistert en met je meedenkt. Die er voor je is. Zonder oordeel, van mens tot mens. Wie wil dat niet? Zeker op momenten dat het even niet zo lekker loopt. Omdat er bijvoorbeeld zorgen zijn over het gezin, of over geldzaken. Of omdat er niemand is voor een praatje of wat gezelligheid. Dat is precies wat onze vrijwilligers bieden.

Je kunt bij ons terecht voor hulp op het gebied van opvoeden en opgroeien, geldzaken en administratie, en omgaan met verlies. We bieden contact en steun, mantelzorgondersteuning en vluchtelingenbegeleiding. Onze ondersteuning is tijdelijk, zodat je daarna op eigen kracht verder kunt.

We zijn er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, leeftijd en cultuur.

Onze vrijwilligers krijgen scholing en begeleiding, ze zijn goed voorbereid zodat ze goede hulp kunnen geven. 

Humanitas Groningen is de grootste afdeling van de landelijke Vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 2600 vrijwilligers tijdelijk een steuntje in de rug aan 8000 mensen, waarvan 3000 mantelzorgers. 

Humanitas: Opvoeden en opgroeien

Opvoeden valt niet altijd mee, maar met een beetje extra aandacht en hulp van een vrijwilliger lukt het vaak toch om je gezin weer zelf goed draaiende te houden. Ook bij het opgroeien kan een vrijwilliger je helpen bij lastige situaties, zoals op school of met je ouders. Of juist wat extra tijd en aandacht geven aan een kind/jongere en samen leuke activiteiten ondernemen.

Humanitas: Contact en steun

Als het om wat voor reden dan ook niet soepel loopt in je leven kun je best een steuntje gebruiken. Ben je op zoek naar praktische hulp, persoonlijk contact, iemand die jouw situatie goed aanvoelt, of iemand die je helpt bij het uitbreiden van je contacten? Ook voor contact met gelijkgestemden kun je bij ons terecht. 
     

Vacatures
Vrijwilligers vakantieweken

Vrijwilligers voor de begeleiding van kindervakantieweken Groepsleiding, kooktalenten en vliegende keepers gezocht. Zet je een week in voor kinderen die een week vakantie hard nodig hebben.

Vrijwillig Coördinator Hulpdienst

De Hulpdienst is een team van vrijwilligers die anderen graag helpen met wat zij (tijdelijk) zelf niet kunnen; klusjes, boodschappen, tuinwerk, begeleiding naar het ziekenhuis etc. Om alles te coördineren en vrijwilligers en deelnemers te koppelen zoeken we een coördinator.

pr-vrijwilliger sociale media

Ben je creatief en enthousiast en heb je goede ideeën,  en vind je het leuk om je met sociale media bezig te houden? Word dan onze nieuwe pr-vrijwilliger en kom onze webredactie versterken!

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Omgaan met verlies

Wanneer je in je leven te maken krijgt met verlies, dan is dat verdrietig en vaak ingrijpend. Een vrijwilliger kan je helpen om de situatie te accepteren en de draad weer op te pakken. Ook voor mensen in hun laatste levensfase kunnen vrijwilligers veel betekenen, thuis of in een hospice.

Humanitas: Geldzaken en administratie

Het goed bijhouden van je geldzaken of administratie is niet altijd even makkelijk. Maar piekeren over je (financiële) administratie hoeft echt niet, want met de hulp van een goed geschoolde vrijwilliger krijg je daar weer grip op. 
      

Humanitas: Mantelzorgondersteuning

Als je intensief zorgt voor iemand anders, kun je soms zelf ook wel wat steun gebruiken. Je verhaal kwijt kunnen, of iemand die meedenkt over dilemma’s en alles wat je praktisch moet organiseren. Vrijwilligers kunnen soms ook de zorg een aantal dagdelen overnemen. Als mantelzorger kun je dan even ontspannen en nieuwe energie opdoen. 

Humanitas: Begeleiding vluchtelingen

Als vluchteling of asielzoeker is alles nieuw voor je. Een vrijwilliger helpt je op weg en begeleidt je bij het inburgeren. Wil je de Nederlandse taal leren? Zoek je een arts, of een school voor de kinderen? Heb je vragen over regels? Of heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren? We geven uitleg en gaan met je mee naar instanties.