CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 050 312 6000
  • Adres:
  • Extra informatie:

    Humanitas Groningen Stad is één van de grotere afdelingen van de vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 3.300 vrijwilligers 6.800 mensen tijdelijk een steuntje in de rug.

  • Humanitas Groningen is actief in: Glimmen, Groningen, Haren, Noordlaren, Onnen, Ten Boer

Uitgelicht: Maatjes

ER ZIJN - Vriendschappelijk Huisbezoek biedt ouderen en mensen met een chronische ziekte regelmatig gezelschap en contact wanneer zij niet meer in staat zijn dit zelf te organiseren. Bijvoorbeeld om een mantelzorger te ontlasten.

Met Elkaar brengt mensen met dezelfde hobby samen. Mensen die om diverse redenen het moeilijk vinden om zelf contacten te maken. Maar die toch graag anderen willen ontmoeten.

Meer activiteiten van Humanitas Groningen

Aftermovie Kindervakantieweek 1 Orvelte

Een impressie van Humanitas Kindervakantieweek 1 (regio Groningen) in Orvelte van 29 juli t/m 3 augustus ’19 met als thema ‘landen’.

//www.youtube-nocookie.com/embed/OlWcgnrbJzI
Externe pagina op jongeren.humanitas.nl

Jongerenwebsite Humanitas

Iedereen tussen de 16 en 26 jaar kan nu ook vrijwilliger worden bij Humanitas! Ja ook als je nog wat stage uurtjes moet invullen, studiepunten mist of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij!

“Jij maakt het verschil”

09 nov 2019 19:00 Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg 9 november! Schrijf je nu in! 

Vlog van de week

”Ik ben blij dat ik bij hen gekomen ben”
Dit zegt Yasser. Hij is 20 jaar en woont drie jaar in Nederland. Op woensdag gaat hij na school langs bij Erica en Maarten, een van de Aanloopgezinnen bij Humanitas. Hier maakt hij zijn huiswerk, helpt met koken en kan er terecht met praktische vragen. Benieuwd geworden? Bekijk hier het filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/kXLa7JxfbLA
Vacatures
Vrijwilliger Vriendschapskring Autisme

De Vriendschapskring is een club voor mensen met autisme of een aanverwante stoornis.   Deze club biedt de mogelijkheid om samen leuke dingen te ondernemen: een film kijken, koken, uit eten, een spel doen of gewoon gezellig samen kletsen. Lijkt het je een goede en leuke ervaring om met mensen m...

Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg

Steun bij mantelzorg in de laatste levensfase  Als vrijwilliger neem je af en toe een dagdeel de zorg van de mantelzorger over. 

Vrijwillige coördinator ER ZIJN

Vind je het leuk om met ouderen te praten? En lijkt het je leuk om ouderen te matchen aan een passende vrijwilliger? Dan is vrijwillig coördinator bij Er zijn echt iets voor jou!

Penningmeester De Opstap

De Opstap is een gezellig, kleinschalig logeerhuis in de Molukkenstraat te Groningen waar vijf gasten kortdurend kunnen verblijven. Onze gasten zijn: mensen die na een ontslag van een ziekenhuisopname tijdelijk een plek nodig hebben wanneer dit thuis niet kan mensen die tijdelijk geen beroep op hun...

Bekijk alle vacatures

Humanitas: Samen mosselen eten

Samen mosselen eten

Extraatje van de gemeente Groningen

Maritza en Jikke waren blij verrast toen ze hoorden dat de gemeente Groningen via Humanitas per koppel € 30,00 beschikbaar stelde om er iets leuks mee te doen. Zo konden ze ook dit jaar hun traditie om samen mosselen te eten in ere houden. Lees hun verhaal.

Humanitas: Word vrijwilliger!

We hebben je hard nodig!

We zijn altijd dringend opzoek naar vrijwilligers voor alle projecten van Humanitas-Stad. Momenteel krijgen we veel hulpvragen binnen dus nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Draag jij je steentje bij? Aanmelden kan via mip.groningen@humanitas.nl.

Je maakt echt het verschilWil jij ook het verschil maken? Bekijk onze vacatures!

Humanitas: Titia

Titia is al 10 jaar taalmaatje en gaat onvermoeibaar verder!

“Ik leer zelf graag talen en help anderen met plezier met Nederlands!” Lees hier het verhaal van Titia.