Humanitas Belmaatjes

Eenzaam? Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen

Eenzaamheid, isolement, je alleen voelen en iemand missen die gewoon even met je meedenkt. Het kan iedereen overkomen. Niet alleen onder ouderen komt eenzaamheid voor, ook veel jongeren voelen zich eenzaam.
Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt voor onder alle lagen van de bevolking.

Even een praatje door de telefoon
Eenzaamheid is niet altijd op te lossen. Maar soms kan iets kleins je helpen. Even contact en een praatje maken door de telefoon, maakt dat je minder alleen voelt. Daarvoor is het project Belmaatjes van Humanitas.

Belmaatje
Een vrijwilliger biedt als belmaatje een luisterend oor. Een praatje maken, even samen lachen of juist met je meedenken bij lastige vraagstukken. Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen. Als je je eenzaam voelt, kan het enorm helpen als je even kunt uitspreken. 

Laagdrempelig
Het contact met een belmaatje is laagdrempelig. Je hoeft er de deur niet voor uit, je hoeft niet naar een kantoor of organisatie om elkaar te zien en je hoeft ook niemand thuis te ontvangen. Het enige wat je nodig hebt om in contact te komen met je maatje is een telefoon. Dat maakt het ook flexibel, het kan immers overal.

Daarnaast kan het ook fijn zijn om iemand via de telefoon te leren kennen. Het voelt vaak iets anoniemer waardoor je eerder je verhaal kwijt durft of vrij durft te spreken. Zo kun je vertrouwd raken met elkaar en als het dan klikt kun je altijd nog eens in het echt met elkaar afspreken.

Aanmelden voor Belmaatjes 
Voel je je ook wel eens eenzaam? Zou je die eenzaamheid willen doorbreken en wil je graag regelmatig gebeld worden door iemand die luistert en met je meedenkt? Neem dan contact met ons op!  

Belmaatje worden?
Wil jij iets betekenen voor een ander?  Meld je dan aan! Neem contact op met Humanitas via 050-312 60 00 of mip.groningen@humanitas.nl

 

Humanitas: Belmaatje biedt luisterend oor

Belmaatje Jacqueline

Jacqueline Pieters (59) uit Groningen werd in maart van dit jaar Belmaatje. ‘Na de persconferentie van Rutte op 13 maart wilde ik eigenlijk gelijk iets doen. Ik heb Humanitas gebeld en aangegeven dat ik wel belmaatje wilde worden.’ Ze werd belmaatje van mevrouw Beuker (82).

Vacatures Belmaatjes
Belmaatje

Als Belmaatje bel je regelmatig met iemand die behoefte heeft aan contact. Veel mensen missen in deze coronatijd het contact met anderen. Je biedt hun een luisterend oor, kunt samen even praten of lachen.

Vrijwillig coördinator Belmaatjes

Heb jij een talent om mensen met elkaar te verbinden? En hou je ervan om veel te bellen? Als Vrijwillig coördinator bij het project Belmaatjes zorg jij voor de juiste match tussen deelnemers en vrijwilliger.

Bekijk alle vacatures