Humanitas Levensverhaal

Je verhaal delen: een mooie vorm van contact


Heb je een moeilijke tijd doorgemaakt en wil je dit delen met anderen? Denk aan het omgaan met eenzaamheid bijvoorbeeld na een scheiding of het worstelen met psychische problemen. Of misschien heb je een ernstige ziekte doorgemaakt. Of ben je vanwege oorlog gevlucht en was je alleen in een vreemd land. Of wil je je herinneringen bewaren voor jezelf of voor je kinderen?  Iedereen heeft wel een verhaal te vertellen.

Herinneringen en ervaringen doorgeven

Als je op leeftijd bent wil je graag je herinneringen en ervaringen doorgeven aan je kinderen en kleinkinderen. Vertellen over ‘die goeie oude tijd’, maar ook stilstaan bij ‘hoe was het ook alweer?’

Hoe schrijf je een goed lopend levensverhaal?

Elk mensenleven kent mijlpalen, hoogtepunten en dieptepunten, belangrijke gebeurtenissen. Tijden van eenzaamheid en verdriet, maar ook van geluk en blijdschap. Je zou er wel een boek over kunnen schrijven. Maar hoe maak je er een goed lopend verhaal van?
De vrijwilligers van het project Humanitas Levensverhaal helpen je bij het schrijven en vormgeven van je verhaal.

Jouw verhaal als boek, tijdschrift, website of…

De vrijwilliger komt bij je thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Eventueel kun je samen op zoek naar een gedicht, een lied of foto’s om het verhaal te illustreren. Je kunt je waardevolle herinnering bewaren in boekvorm, maar ook in de vorm van een website, een tijdschrift, een collage… De Levensverhaal-vrijwilligers sluiten graag aan bij je wens.

Een mooie vorm van contact

Als je je verhaalt deelt, in welke vorm dan ook, is dat een mooie vorm van contact met degene die het leest. Ook het maken van je levensverhaal is voor jou en de vrijwilliger een bijzondere vorm van contact en een intiem proces.

Levensverhaal-vrijwilliger worden?

Heb je plezier in het bezig zijn met taal en wil je iemand helpen zijn/haar levensverhaal vast te leggen? En ben je een dagdeel per week beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Levensverhaal.
Cursus 'Van levensverhaal tot levensboek'
Voor je begint volg je de cursus 'Van levensverhaal tot levensboek'. Daarna koppelt een van onze vrijwillige coördinatoren je aan een deelnemer die bij jou past. Deze coördinator biedt jou gedurende het proces ondersteuning op maat. Daarnaast zijn er jaarlijks twee bijeenkomsten voor alle vrijwilligers van Levensverhaal waarin ruimte is voor inhoudelijke verdieping en het uitwisselen van ervaringen.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten over het project Levensverhaal? Of wil je je aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met Jacquelien Wijbenga via 06-13 65 37 92 of j.wijbenga@humanitas.nl