Steun bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij Verlies biedt hulp bij verlies en toont begrip.

Rouw en verlies

Iedereen komt in zijn/haar leven periodes tegen dat het leven zwaar valt. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen na een overlijden van een dierbare naaste, of door het verlies van gezondheid, werk of contacten met anderen. Door zulke gebeurtenissen kunnen soms ook andere vragen uit het leven naar boven komen en verwarring veroorzaken. Het kan dan fijn zijn om daarover met iemand in gesprek te gaan. Een Humanitas-vrijwilliger biedt een luisterend oor en helpt je op eigen kracht verder te gaan en weer grip te krijgen op het leven.

Als een dierbare is overleden 

Als je vrouw of man, je kind, een familielid, een dierbare is overleden, dan staat je wereld stil. Hoe moet je omgaan met dat verlies? Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? 

Vrijwilliger biedt steun en troost bij verlies

Een vrijwilliger van Steun bij verlies reikt je graag de hand, biedt steun bij het rouwproces en het verwerken van je verlies.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost.

De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Lotgenotengroep Steun bij Verlies

Op 21 oktober start er een lotgenotengroep Steun bij Verlies en deze groep zal zo’n 6 keer bij elkaar komen bij Humanitas op de donderdagmiddag van 14.00-15.30 uur. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden. Wil jij ook in gesprek met lotgenoten, meld je dan nu aan bij het Meld- en Informatiepunt, T 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Jongeren en Rouw

Een dierbare verliezen is moeilijk. Of het nu je geliefde, een ouder, een grootouder, een broer of zus, een vriend of vriendin is: het komt hard aan. Er valt iemand weg die deel uitmaakte van je leven. Dat wordt hierdoor flink door elkaar geschud en niets is meer hetzelfde.

Herken je dit? En zou je in contact willen komen met jongvolwassenen die hetzelfde meemaken? Bij Humanitas Groningen kun je deelnemen aan een gespreksgroep speciaal voor jongeren die iemand verloren zijn. Lees verder>>

Terug naar Wat we doen

Steun bij verlies

Een vrijwilliger van Steun bij verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

//www.youtube-nocookie.com/embed/A34plulbCL0