Vriendschapskringen

Een ontmoetingsplek waar deelnemers elkaar begrijpen

Anders zijn, of je anders voelen dan anderen, kan maken dat je je eenzaam voelt. De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek waar deelnemers elkaar begrijpen. Humanitas Groningen heeft Vriendschapskringen voor jongeren en voor volwassenen: De Topclub voor jongeren met een vorm van autisme. En Brainstorm voor volwassenen met autisme en aanverwante stoornissen, en ADHD.

Mensen die bij jou passen
Als je je anders voelt dan anderen, als je anderen mensen niet zo goed begrijpt, houd je misschien liever afstand. Daardoor voel je soms alleen, eenzaam en buitengesloten.
Eenzaamheid wil niet zeggen dat je geen mensen om je heen hebt. Maar als je niet de juiste mensen om je heen hebt, kun je toch eenzaam voelen. Bij de Vriendschapskringen vind je mensen die bij jou passen.

Vriendschap en hulp
Bij de Vriendschapskring hoef je niets uitleggen, vriendschap en hulp staan voorop. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen. Activiteiten waarbij je leuke mensen ontmoet.

Topclub voor jongeren met autisme
De Topclub is een club voor jongeren van 13 tot 18 jaar en 16 tot 23 jaar met een vorm van autisme. Samen onderneem je gezellige activiteiten. Ook is het een leuke manier om anderen te ontmoeten en contacten te leggen.
Eén keer per maand, op een zaterdagavond, kom je samen met een groep van ongeveer acht deelnemers in een gezellige ruimte. Er zijn enthousiaste vrijwilligers die de groep begeleiden.
We doen op zo’n avond verschillende activiteiten bijvoorbeeld een spel of quiz, film kijken, gourmetten en bowlen.

Brainstorm voor volwassenen met autisme/ADHD
Brainstorm is een vriendschapskring voor volwassenen (vanaf 18 jaar) met autisme en aanverwante stoornissen, en ADHD. Het is een ontmoetingsplek waar alle andere deelnemers dit herkennen en begrijpen, en waar veel ruimte is voor leuke en gezellige activiteiten.

Ongedwongen
De ontmoetingen zijn ongedwongen en de activiteiten kunnen zich zowel binnen als buiten afspelen. Samen lekker eten bijvoorbeeld, met wellicht vooraf een kookworkshop. Of een film ‘pakken’ in de bioscoop, een bezoek aan een dierentuin, een rondleiding in een museum, of een computerworkshop. Het gaat erom dat je een gezellige dag hebt en leuke mensen ontmoet en leert kennen. 

Meer informatie of je aanmelden?
Neem contact met ons op, bel 050 312 60 00 of mail naar mip.groningen@humanitas.nl