Groningen

Week tegen Eenzaamheid

26 september t/m 6 oktober 2018

8% van de Groningers - zo’n 12.000 Stadjers -  voelt zich sterk eenzaam, bijna 35%  voelt zich matig eenzaam. Samen 43%! Daar willen we in Groningen wat aan doen, als politiek, als gemeente, als professionals, als vrijwilligers, als bewoners, als ondernemers, als kennisinstituten, als stad.

Stedelijke bijeenkomsten
Humanitas Groningen organiseert deze week samen met andere netwerkpartijen twee stedelijke bijeenkomsten, één voor alle stadjers en één voor initiatiefnemers.

 • Stadsgesprek over eenzaamheid
  Donderdag 27 september 20.00 - 22.00 uur Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14.
  Een stadsgesprek voor alle stadjers met een optreden van theatergroep Foolcolor, moderator Anita Pepping (journaliste Dagblad van het Noorden) en een aantal ervaringsdeskundigen. Centraal staat een goed gesprek over het thema in de volle breedte, waarbij we vooral willen laten zien dat eenzaamheid iets van ons allemaal is.
  Meer info en aanmelden op facebook.

  Geslaagd Stadsgesprek over eenzaamheid! Lees hier meer.
 • Startbijeenkomst eensamen
  Donderdag 4 oktober 15.00 - 18.00 uur. Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14.
  Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle netwerkpartijen en initiatiefnemers in de stad die de krachten rond eenzaamheid willen bundelen. Met o.m. Ton Schroor, Jan Willem van der Maat van Movisie, speeddate met netwerkpartners en initiatiefnemers, foto’s van Noorderlicht, en meer.
  Aanmelden: eensamen050@gmail.com

Meer info op www.eensamen050.nl

eensamen

Stedelijk netwerk
In de week tegen eenzaamheid ligt dit jaar het accent op de stedelijke netwerkvorming of ‘lokale coalitie’, helemaal in lijn met het  ‘Actieprogramma, Een tegen éénzaamheid’ van minister Hugo de Jonge. Afgelopen jaar hebben we als Humanitas, samen met verschillende partijen (politiek, gemeente, bewoners, kennisinstituten, formele en informele partijen, ondernemers) al een mooie start gemaakt met het bundelen van krachten rond de aanpak van eenzaamheid in Groningen. Het is hoog tijd om deze beweging breder met de stad te delen, en netwerkpartners en initiatiefnemers uit te nodigen zich hierbij aan te sluiten.

www.eensamen050.nl

2-10-2018 Geslaagd 'stadsgesprek over eenzaamheid'

Zo’n 40 stadjers kwamen af op het stadsgesprek over eenzaamheid op 27 september. Een bijzonder open gesprek over wat het betekent om je eenzaam te voelen. Heel persoonlijke verhalen, herkenbaar en enorm verschillend tegelijkertijd. Eenzaamheid heeft vele gezichten.

27 sep 2018 20:00 Eenzaamheid is geen gezicht

04 okt 2018 15:00 Aan de gang

Startbijeenkomst Eensamen