Welkom op de website van Humanitas Nederrijn

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden.

De afdeling Humanitas Nederrijn is momenteel actief in de gemeenten Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Telefoonnummer:
06 13122844

CONTACT

Activiteiten

Tandem

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen? De vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt je op weg. Want onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Contact Houden

Contact Houden is er voor mensen die moeite hebben om aan de samenleving deel te nemen. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven in je eigen contacten.

Home Start

Opvoeden gaat niet vanzelf. Kun je 't echt even niet meer aan? Dan helpt Home-Start. Een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. In Wageningen en Ede helpt een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Nieuws

Gemeente Rhenen en Humanitas samen tegen eenzaamheid

Met de ondersteuning van Humanitas helpt gemeente Rhenen ook in 2021 eenzaamheid onder haar inwoners verder terug te dringen. Coördinator Mettine Heeren van Humanitas ziet dat de samenwerking met de gemeente haar vruchten afwerpt. "Maatjescontact zorgt ervoor dat inwoners weer actief gaan deelnemen aan de samenleving."

Uitbreiding Maatjesactiviteiten in Wageningen

Het perspectieffonds van stichting Welsaam heeft voor de komende twee jaar (2021 en 2022) haar financiële steun toegezegd aan het uitbreiden van Maatjesactiviteiten binnen de gemeente Wageningen. Dit geeft Humanitas Nederrijn meer mogelijkheden om eenzaamheid onder inwoners van de gemeente verder terug te dringen.

Contact Houden in Wageningen

Een mooi voorbeeld van de Humanitas activiteit Contact Houden in Wageningen. Een artikel uit Stad Wageningen van februari 2021.

Humanitas Thuisadministratie Renkum is gestopt m.i.v. 1 juli 2021

Sinds 1 juli 2021 wordt Humanitas Thuisadministratie in de gemeente Renkum niet meer aangeboden. Jarenlang hebben veel deskundige vrijwilligers Thuisadministratie met enthousiasme en zorg inwoners van de gemeente Renkum geholpen hun administratie en financiën (weer) op orde te brengen en te houden.

Vacatures

Vrijwillig coördinator Thuisadministratie Ede

Humanitas afdeling Nederrijn is op zoek naar een Vrijwillig coördinator Thuisadministratie in de gemeente Ede. Als coördinator Thuisadministratie ben je de spil van de activiteit in organisatorische zin en beschik je over teamspirit. Verder kun je mensen invoelen, enthousiasmeren en binden en beschik je over gevoel voor PR.

Bestuurslid Portefeuillehouder PR en Communicatie

De primaire taak van ons bestuur is het faciliteren van de lokale Humanitas activiteiten op de drie domeinen: Jeugd, Maatjesprojecten en Thuisadministratie. Daarnaast draagt het bestuur zorg voor de in- en externe communicatie en het werven van subsidies en fondsen. Dit alles in samenwerking met een professioneel districtskantoor.

Maatjes Humanitas Tandem

Voor het Project Humanitas Tandem in Wageningen en Rhenen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die als maatje ondersteuning willen bieden. Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger - een maatje - ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan.