Vrijwilligers samen tegen kindermishandeling

Augeo Foundation heeft met vrijwilligersorganisaties waaronder Humanitas een cursus gemaakt: Zorgen over een kind, en nu? Vrijwilligers leren daarin wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit.

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook ervaren veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden.

Vrijwilligers werken vaak met kinderen. En meer dan de helft van hen heeft wel eens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Maar wat doe je dan? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En: zie ik het wel goed? In de cursus leren vrijwilligers aan de hand van onder meer tips en oefeningen wat ze kunnen doen in zo’n situatie.

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer (midden) lanceert de cursus met de jongeren van de Augeo Jongerentaskforce

De online cursus is gemaakt door de Augeo Foundation, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland, Steunpunt Kindervakanties, YMCA Jeugdwerk en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Augeo Foundation is een stichting die zich inzet voor de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Vrijwilligers kunnen zich voor de gratis cursus aanmelden op www.augeo.nl/vrijwilligers.  

Op de Augeo-site kun je ook een voorproefje van de cursus zien.

Terug naar het nieuwsoverzicht