Oranje Fonds maakt online trainingen en hulp mogelijk

Humanitas heeft uit het corona-noodfonds van het Oranje Fonds 15.000 euro gekregen. Met dit geld kan de vereniging digitale trainingen en intervisie en een platform ontwikkelen. 

Vanwege de corona-maatregelen is face-to-face-contact met vrijwilligers en tussen vrijwilligers en deelnemers momenteel niet mogelijk. Toch wil de vrijwilligersorganisatie haar vrijwilligers blijven scholen en het contact tussen deelnemers en vrijwilligers in stand houden. 

Om dit te realiseren is de vrijwilligersorganisatie twee digitale producten aan het ontwikkelen:   

  • De groepstrainingen die normaal gesproken face-to-face plaatsvinden, gaan nu digitaal georganiseerd worden. Daarbij zal er ook voor gezorgd worden dat de trainers leren hoe ze hun trainingen het beste online kunnen geven. De digitale omgeving wordt ook gebruikt om online groepsintervisie te organiseren. Op die manier kan iedereen bij Humanitas ook in de huidige situatie van elkaar leren en zich snel aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. 

  • Voor de activiteiten van Thuisadministratie, een project waarbij mensen worden geholpen hun (financiële) administratie op orde te krijgen en te houden, is het van groot belang dat deelnemer en vrijwilliger documenten veilig online kunnen delen. Daarom werkt Humanitas aan een platform waarop deelnemers en vrijwilligers op afstand tegelijk in documenten kunnen werken. De veiligheid en privacy van de deelnemers en vrijwilligers staan hierbij uiteraard voorop. 

Dankzij een bijdrage van 15.000 euro van het Oranje Fonds kan Humanitas nu aan de slag met het ontwikkelen van deze digitale producten. Het betekent dat de Humanitas-vrijwilligers, ook tijdens de corona-crisis, goed voorbereid aan de slag kunnen en hun deelnemers nog beter kunnen helpen. 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Terug naar het nieuwsoverzicht