51 afdelingen doen mee aan Geef een boek cadeau

Humanitas is een van de organisaties die meedoet aan het project ‘Geef een boek cadeau ’. Afdelingen konden zich eind vorig jaar hiervoor aanmelden. Inmiddels hebben 51 afdelingen dat gedaan.

Een kwart van alle kinderen van vier jaar gaat met een taalachterstand naar de lagere school. Ook presteren Nederlandse kinderen steeds vaker gemiddeld als het gaat om leesvaardigheid. Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Het stimuleren van leesplezier helpt daar goed bij.

Humanitas zet zich al jaren in om de leesvaardigheid van kinderen en volwassenen te stimuleren. Bijvoorbeeld door voorlees- en taalactiviteiten. Omdat de vereniging op dit gebied graag iets extra’s doet, heeft ze de handen ineen geslagen met Lemniscaat voor ‘Geef een boek cadeau’.

De 51 Humanitas-afdelingen hebben in het kader van dit project 3.606 exemplaren van de prentenboek ‘Kikker is kikker’ van Max Velthuijs en het leesboek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman aangevraagd. Mensen van de afdelingen halen de boeken op bij een lokale boekhandel en zullen ervoor zorgen dat deze boeken hun weg vinden naar deelnemers of gezinnen die dit boek goed kunnen gebruiken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht