Campagne wil nalaten aan goede doelen stimuleren

Twee op de drie Nederlanders overwegen een goed doel op te nemen in hun testament. Omdat veel mensen het moeilijk vinden om hun wensen met naasten te bespreken, starten 89 goede doelen een campagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau The Choice onder ruim 1500 Nederlanders blijkt dat 64% van de Nederlanders overweegt om na te laten aan een goed doel. Dit is met name een gevoelskwestie. Dat doen ze omdat ze het werk van goede doelen ‘belangrijk vinden’ (74%) of het een ‘mooi idee vinden’ (58%) dat hun idealen voortleven. Ook speelt een rol dat bij nalaten aan een goed doel geen erfbelasting hoeft te worden betaald (33%).

Om het onderwerp nalaten beter bespreekbaar te maken gaat vandaag een publiekscampagne van start. De campagne is een initiatief van 89 erkende goede doelen, waaronder Humanitas.

Ook Humanitas krijgt regelmatig een bijdrage uit een nalatenschap. Dankzij dit geld kunnen wij onze vrijwilligers een goede scholing geven, zodat ze met zelfvertrouwen en plezier onze deelnemers kunnen helpen.

Kijk voor meer informatie over hoe je Humanitas in je testament kunt opnemen op deze pagina. Of vraag de brochure ‘Humanitas in uw testament’ aan bij Thalia van Gorp: telefoonnummer 020 5231124 of e-mail t.vangorp@humanitas.nl

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht